У понеділок, 29 жовтня, в Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили, що в разі вступу України і Грузії в НАТО, Росія зіткнеться з "колосальними військовими та економічними проблемами". Про це повідомляє Уніан.

"Що буде, якщо Україна і Грузія вступлять до НАТО? Для нас це буде колосальна військова і економічна проблема", - зазначив директор департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС РФ Андрій Келін.

За словами чиновника, у відповідь на вступ України і Грузії в НАТО Росії доведеться "вибудовувати оборонний пояс поблизу третьої російської столиці - Сочі". Тоді доведеться "вибудовувати на кордоні з Україною оборонні ешелони", вважає Келін.

Андрій Келін

Також він уточнив, що в Північноатлантичному альянсі нібито почали вибірково підходити до питання розширення своїх кордонів. Келін впевнений, що ні Україна, ні Грузія не відповідають вимогам НАТО", в числі яких - питання врегулювання територіальних суперечок і конфліктів.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Це робиться (розширення - ред.) більше на догоду політичним інтересам західних країн", - додав Келін.

Нагадаємо, що днями головний військовий прокурор України Анатолій Матіос назвав невтішну статистику реабілітації українських військових, які перебували в зоні бойових дій на Донбасі. Зараз Україна входить в період серйозних політичних змін і треба "зв'язати" колишніх військових, готових заради власного поняття справедливості "виконати будь-яку роботу зі зброєю в руках".

Як повідомляв портал Знай.uа, розірвати договір із Росією про спільне використання Азовського моря – це, загалом, закономірно. Однак сам Путін так не вважає, його "двір" навіть загрожує Україні військовим вторгненням, у разі розірвання договору.

Також портал Знай.uа писав, що на Донбасі знову загострюється ситуація. З'явилася інформація, що за 27 жовтня путінські головорізи 15 разів відкривали вогонь по позиціям українських захисників.