Наявність або відсутність імен тих чи інших відомих політиків санкційному списку Кремля можуть спровокувати початок медіа-війни.

Про це політолог Петро Олещук розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"З усіх значущих майбутніх кандидатів на президентських виборах в списку виявилася тільки Юлія Тимошенко. Було б дивно, якщо б вона не використала це в своїх інтересах… На всі звинувачення у зв'язках з Кремлем вона буде відповідати цим аргументом. Відсутність її опонента - Порошенка можна списати на практику не включати глав держав у подібні списки. Україна теж не піддавала російського президента Володимира Путіна прямим санкцій", - пояснив він.

При цьому у списку санкцій підприємств немає імперії Roshen або іншого бізнесу президента України Петра Порошенка. Таке положення справ є серйозним ударом по його іміджу.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Примітно, що в список потрапили бізнесмени, які були більш миролюбно налаштовані до Росії. За словами політолога, тепер команді президента належить непросте завдання: як це пояснити і виправдати.

Проте в список РФ не потрапили Ігор Коломойський, Рінат Ахметов і Дмитро Фірташ. Однак люди і підприємства олігархів у списку санкцій опинилися. Експерти вважають, що такі ходи можуть бути хитрою грою, яка розрахована на поступове підпорядкування олігархів собі.

"Зараз абсолютно не в інтересах Кремля вводити персональні санкції проти Ахметова, але зате можна ввести їх проти деяких його підприємств, щоб трохи натиснути на больові точки і показати, що Кремль "тримає руку" на його пульс", - зазначає політолог.

Нагадаємо, топ-менеджери Ахметова і Новинського потрапили під санкції Росії. Олег Попов, Олексій Пертін і Юрій Риженков - у списку санкцій.

Як повідомляв Знай. ua, російських санкцій є два вектора. В персональному списку експерт вбачає два вектора.

Знай. ua писав, що Путіна втопили в санкції не того Карася. У Путіна наклали санкції не на того.