Вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, доля України та імперія Леоніда Кучми, яка завадила нам досягти рівня Арабських Еміратів – про все це нещодавно відкрито розповів журналіст Михайло Бродський, голова редакційної колегії одного з видань.

За що вбили Гонгадзе?

Бродський вважає, що покійний поплатився життям за те, що був "особистим ворогом" другого президента України Леоніда Кучми, однак його вбивство спланували як показову розправу для залякування інших представників ЗМІ.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Кучму, швидше за все, не влаштовували його публікації: матеріали завжди були резонансними і правдивими, тим паче що на початку 2000-х років ставали досить популярними в Україні:

"Їм потрібні були приклади жорстокого покарання. Друге, він пішов у інтернет. Пінчук (Віктор, український олігарх, зять Кучми. — ред.) — досить інтелектуальний хлопець. Він розумів, що за інтернетом — майбутнє. Їм треба було зупиняти цей процес" , —зазначив Бродський.

На його думку, не останню роль зіграли скандальні плівки Мельниченка, які викрили "злочинний план влади" щодо ліквідації журналіста.

Потім наступним президентом України міг стати соратник політика, тодішній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко. Він перетворив би Україну на другу Білорусь, а сам став би диктатором.

"Кучма і Кравченко йшли свідомо, у них був план... Ось їхня модель: побудувати у нас Білорусь. І я вважаю, що якби Кравченко не закінчив так, як закінчив (він наклав на себе руки у березні 2005 року. — Ред.), ми б отримали Білорусь. Ми б отримали замість Лукашенка Кравченка. Наскільки я знаю, Кучма планував Кравченка замість себе. Він вибудовував всю систему страху під себе — він спадкоємець і наступний президент країни", — підсумував Бродський.

Дивіться: інтерв'ю з Бродським

Я давал деньги Гонгадзе. Следующим Кучма хотел убрать меня - Бродский

"Я действительно рассчитываю "на читателей будущего", и не надеюсь, что многие из соотечественников меня поймут. Прошу лишь антисемитов не беспокоится, и не оскорблять память Георгия и многих других людей грязными уколками: своими комментариями вы никого не удивите, но карму своим детям подпортите сильно". Читайте нас в Telegram https://t.me/uaobozrevatel

Geplaatst door Obozrevatel op Zondag 28 oktober 2018

Нагадаємо, зникнення журналіста Гонгадзе потягло за собою десятки смертей. Як повідомляв "Знай.ua", спливли несподівані подробиці у роковини вбивства відомої російської правозахисниці і журналістки Ганни Політковської. Також "Знай.ua" писав, у Києві група невідомих напала на знімальну групу журналістів проекту "Надзвичайні новини".