У Словаччині поліцейські затримали принаймні одного підозрюваного у вбивстві журналіста Яна Кучака і його нареченої. Про це повідомляє Еuronews.

Видання зазначає, що словацька поліція повідомляла на своїй сторінці в Facebook, що затримала кількох людей, підозрюваних у насильницьких злочинах, і провела обшук, однак не було зазначено, за якою справою були затримані підозрювані.

Зазначимо, журналістська діяльність Яна Кучака, який працював репортером для новинного сайту Aktuality.SK, зосереджувалась в основному на розслідуванні податкового шахрайства кількох підприємців, пов'язаних з відомими словацькими політиками. Кучак був першим журналістом, коли-небудь убитим у Словаччині. Вбивство викликало загальне потрясіння і недовіру до влади.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

27-річного Кучака застрелили разом з його дівчиною.

Їх тіла виявили в їх будинку в населеному пункті Велка Мача недалеко від міста Трнава.

Відомо, що пара загинула від вогнепальних поранень. Чоловіку куля потрапила в груди, його дівчині — у голову. Коли саме були вбиті Кучак і дівчина невідомо, трагедія сталася між 22 і 25 лютого.

"Докази вказують на те, що вбивство було спланованим, а не спонтанним", — прокоментував глава словацької поліції Тібор Гашпар.

У березні 2018 року Європейська комісія заявила, що проведе фінансове розслідування щодо можливого незаконного використання субсидій з бюджету Європейського союзу (ЄС) в Словаччині після гучного вбивства журналіста Яна Кучака і його дівчини. Так, Кучак писав про можливі зловживання в Словаччині з субсидіями ЄС. Зокрема мова йде про гроші фондів Євросоюзу, які були призначені для сільського господарства в східній Словаччині.

Нагадаємо, одного з підозрюваних у замаху на одеського активіста Олега Михайлика могло взагалі не бути на місці злочину.

Також портал "Знай.uа" повідомляв, 18 років тому, 16 вересня 2000 року зник український журналіст Георгій Гонгадзе.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" Саакашвілі знайшов спільні риси у справах Ноздровскої і Гонгадзе.