Міністр оборони України Степан Полторак, при звільненні з військової служби отримав 1,4 млн. гривень розрахункових коштів.

Ця інформація з'явилася у вівторок, 6 листопада, у змінах до декларації Полторака. При цьому, Степан Полторак залишився міністром оборони, тільки тепер - цивільним. На додачу він отримав ще й бонус - орден Богдана Хмельницького I ступеня.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко 13 жовтня підписав указ про звільнення міністра оборони України Степана Полторака з військової служби. Степан Полторак пішов з ВСУ у званні генерала армії. Президент України Петро Порошенко також оголосив про його нагородження орденом Богдана Хмельницького I ступеня.

Оскільки з 1 січня 2019 року Міноборони України має очолювати цивільна особа (це вимога нового закону "Про національну безпеку") , Полторак подав рапорт про звільнення з військової служби, але міністром оборони України він так і залишився. Порошенко цей рапорт задовольнив. Степан Полторак очолює Міністерство оборони України з 14 жовтня 2014 року.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", за фактами вибухів на військових складах під Ічнею Чернігівської області до відповідальності притягнуто 65 осіб. Про це повідомив глава Міністерства оборони України Степан Полторак.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в воскресенье, 28 жовтня, глава МЗС Росії Сергій Лавров прокоментував вихід США з Договору про ліквідацію РСМД. Лавров заявив, що перед оголошенням своїх планів про вихід з Договору про ліквідацію РСМД, американці направили російській стороні повний список своїх претензій в частині виконання даної операції.