Український президент Петро Порошенко підписав закон про кримінальну відповідальність для громадян РФ, якщо тих викриють в незаконному перетині державного кордону.

За офіційними даними з ресурсу ВР, мова йде про Законопроект №7017, котрий доповнює Кримінальний кодекс статтею 331, яка передбачає тюремний термін до трьох років "за незаконний перетин кордону України громадянином країни-агресора або іншою особою в інтересах країни-агресора".

Цікаво, що такий повторний вчинок або групою осіб, карається "терміном" від трьох до п'яти років, а дії за ч. 1 і ч. 2 цієї статті, що вчинені із застосуванням зброї, - позбавленням волі на 5-8 років.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

18 жовтня Рада підтримала цей законопроект 243 голосами. Закон вступає в силу з дня, наступного за днем ​​його опублікування. Підслідність за такими кримінальними справами залишили за Службою безпеки України.

Кримінальна відповідальність загрожує тим, кому заборонений в'їзд в Україну, представникам силових структур країни-агресора, і тим, хто перетинає кордон, щоб завдати шкоди інтересам держави.

Дивіться: Що означатиме візовий режим з Росією для українців?

Нагадаємо, Верховна Рада не підтримала ініціативу Юрія Луценка щодо звільнення з керівної посади у ГПУ. Як повідомляв "Знай.ua", "Радикальна партія" втрапила у гучний скандал із фальшивими грошима. Також "Знай.ua" писав, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган передав російській стороні "список на звільнення" українських політв'язнів.