Глава Міноборони України Степан Полторак відзвітував про заходи, вжиті у відношенні військовослужбовців, які допустили вибухи на складах боєприпасів за останні 3 роки. В цілому, було покарано 75 осіб.

Як повідомляє “5 канал”, серед покараних було більше 20 генералів. За словами Степана Полторака, велика частина складів боєприпасів повинні були закритися ще до 2014 року, а снаряди повинні були утилізувати. Основна причина пов'язана з проблемами фінансування. Тепер на відновлення втрачених арсеналів знадобляться ще більші гроші.

Також Полторак розповів, що після проведення кадрової чистки, виникла ще одна проблема. Міноборони складно знайти кадрів, які готові були б взяти на себе відповідальність, оскільки більшість вищих чинів усвідомлюють проблеми з фінансуванням. Проблема загострилася після вибухів у Ічні.

"Після тих подій, які відбувалися у нас, починаючи від Сватового, ми багато чого змінили. І до відповідальності притягали. Я залучив 75 осіб до відповідальності, в тому числі - понад 20 генералів. Це призвело до іншої проблеми - зараз ніхто не хоче займати ці посади. Чому? Тому що немає хорошого фінансового ресурсу. В сучасних умовах забезпечити надійну охорону бази арсеналу дуже важко", - констатує Полторак.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, в ніч на 9 жовтня на арсеналі Міністерства оборони під Ичней Чернігівської області почалася пожежа і прогриміли вибухи.

За кілька днів до вибухів на арсеналі біля Ічні бачили чоловіків у камуфляжі. Про це в ефірі "112 Україна" розповів Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Я можу це вже сьогодні сказати, з проведенням допитів на поліграфі, достовірно встановлено, що 4 числа, тобто, за 4 дні до вибухів, за 50-70 метрів від технічної території, де були арсенали, були виявлені 2 людини у камуфляжній формі, які в нічний час, в 2:00, пересувалися по периметру", - повідомив він.

Матіос додав, що відразу був піднятий наряд по тривозі, але знайти цих чоловіків не вдалося.

"Швидше за все, це була закладка", - зазначив прокурор. Також Матіос заявив, що вибуховий пристрій, швидше за все, було приведено в дію за допомогою мобільного телефону.

Після вибухів у Ічні пройшло закрите засідання Верховної Ради. На ньому депутати заслухали представників Міністерства Оборони та Генерального штабу про поточний стан складів, на яких зберігаються боєприпаси. Також спікери прозвітували про виконання бюджетних витрат, закладених для виконання цих цілей.

Нагадаємо, нещодавно потужні вибухи прогриміли в центрі Києва.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" стала відома причина вибухів під Ічнею.

Також "Знай.uа" писав про те, що у дитячому таборі знайшли величезну кількість боєприпасів.

Більше 75 військових притягли до відповідальності за вибухи