Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило кримінальне провадження щодо можливих зловживань колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, а також міністра юстиції України Павла Петренко.

Про це повідомляють у прес-службі НАБУ.

"Ми можемо повідомити, що на підставі ухвали слідчого судді Солом'янського районного суду внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - сказали в прес-службі НАБУ.

Солом'янський райсуд Києва ще 17 жовтня 2018 року зобов'язав детективів НАБУ відкрити кримінальне провадження проти Яценюка, Петренко та інших посадових осіб Мін'юсту.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

У рішенні зазначається, що суд зобов'язав НАБУ відкрити провадження за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ст. 366 (службове підроблення) та ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) КК України.

Проте докладна інформація про можливі зловживання у вирішенні вказана не була.

Раніше повідомлялося, що Солом'янський районний суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрити кримінальне провадження щодо колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і міністра юстиції Павла Петренка.

17 жовтня 2018 року суд прийняв рішення, що детективи НАБУ повинні розслідувати розтрату державних коштів у великих обсягах і відмивання доходів Яценюком і Петренко. Про це повідомляють "Українські новини".

Нагадаємо, скандальному Барні нагадали його ставлення до народу, відео. Депутат від БПП знову прославився "яскравим" слівцем.

Як повідомляв Знай. ua, суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Яценюка та Петренко. Яценюк і Петренко підозрюються в розтраті держкоштів і відмиванні доходів.

Знай. ua писав, що стало відомо про хибну схему зарплат українських держслужбовців. Стало відомо, що у міністерствам платять "своїм" шалені суми.