Сьогодні на сесії Київради в якості невідкладного був винесений проект рішення про погодження Марини Хонди на посаду заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань самоврядних повноважень.

"Марина Петрівна, яка вже довго працює в КМДА, вже показала свою ефективність. Вона буде курирувати роботу департаменту соціальної політики, громадських комунікацій, питання сім'ї, молоді та спорту і туризму", - перерахував мер Києва Віталій Кличко.

Критичних зауважень в сесійній залі практично не звучало. Хіба що депутат Олександр Пабат поцікавився, чому проект рішення не розглядалося на комісії з питань соцзахисту та охорони здоров'я. Тепер заступників у Кличка стане аж вісім чоловік, а ось районні ради в Києві так і не з'явилися, повідомляє спецкор "Знай.ua" з місця подій.

Віталій Кличко
Віталій Кличко

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Також він попросив переглянути розподіл обов'язків між заступниками. Мовляв Петро Пантелєєв, заступник з ЖКГ, "завалений" по максимуму: і питаннями комунального господарства, і екологією, і на пожежі виїжджає, і на аварійні пориви. У той же час сферу будівництва курирує дві людини - і це забагато

Як відомо, вона закінчила Київський національний університет імені Т.Г. Шевченка за спеціальністю "правознавство", отримала кваліфікацію магістра права. Кандидат юридичних наук.

Бізнес, власність

Згідно з декларацією, загальна сума сукупного доходу Марини Хонди за 2014 рік - 215,7 тис. Грн. З них: заробітна плата - 135,7 тис. Грн., Матеріальна допомога - 300 грн, спадок - 79,6 тис. Грн.

У власності директора департаменту:

земельну ділянку (7,5 га),

дві квартири (43,4 кв.м. і 127,5 кв.м.),

автомобіль Ford Fiesta (2011 р.в.).

Згідно з декларацією, загальна сума сукупного доходу Марини Хонди в 2015 році становила - 168,7 тис. грн. З них: заробітна плата - 166,5 тис. грн., Дохід від оренди 2,2 тис. грн.

Чиновниці належали:

шість земельних ділянок в Чернігівській області, загальною площею майже 7,5 га (48,56 кв. м., 48,51 кв. м., 195,02 кв. м., 52,1 кв. м., 194,08 кв. м. і 210,03 кв. м.);

квартира в Києві площею 127,5 кв.м .;

автомобіль Ford Fiesta (2011 р.в.).

Ще одна столична квартира площею 43,4 кв. м. належала її синові Вадиму.

Фінансових накопичень у чиновниці не було.

Згідно з декларацією, загальна сума сукупного доходу Марини Хонди в 2016 році становила - 284,7 тис. грн. З них: заробітна плата - 283,2 тис. грн., Дохід від оренди 1,5 тис. грн. У звітному 2016 му році чиновниця продала свій автомобіль за 110 тис. грн., 100 тисяч з яких витратила на придбання гаража, площею 18,7 тис. грн.

Нагадаємо, у Києві під приміщенням міської адміністрація зібрався масовий мітинг. Як повідомляв "Знай.ua",киянам тепер стане простіше придбати квиток для проїзду в метро. Також "Знай.ua" писав, на виборчу кампанію розтратять суму, якої вистачило б на ремонт доріг