Для США дуже важливо, щоб наступний президент України продовжував реформи і геополітичний курс на зближення з ЄС та НАТО.

Про сказав посол України в США Валерій Чалий.

Зокрема, дипломат розповів, що достеменно не знає, яку позицію по відношенню до українських політиків, які заявили про свої президентські амбіції займатиме нинішня адміністрація Білого дому.

"Я міг би не коментувати, але просто скажу про свої спостереження. На мій погляд, американський уряд буде продовжувати взаємодію з тими політичними представниками, яких підтримає український народ. Все дуже просто", – сказав Чалий.

Він також відзначив, що рівень взаємодії та допомоги між країнами повинен лише наростати, а не зменшуватись, попри перемогу будь-якого кандидата на президентських виборах.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Я думаю, Сполучені Штати також вітали би взаємодію з тими політиками, які продовжуватимуть обраний курс реформ і обраний геополітичний курс – на зближення з євроатлантичними, європейськими структурами", – заявив посол.

За його словами, очевидно, що прямої підтримки кандидатів чи партій з боку США не буде, але готовність співпраці матиме місце з тими, хто зберігатиме цей курс.

Разом з тим варто відзначити, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін на цьому тижні у Вашингтоні зустрінеться з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Майком Помпео

Павло Клімкін здійснить робочий візит 14-16 листопада в Сполучені Штати Америки, повідомляє прес-служба відомства.

Відзначається, що основною метою візиту буде присутність на інавгураційному засіданні нового формату Комісії стратегічного партнерства Україна-США, яке пройде 16 листопада. Захід пройде під спільним головуванням глав зовнішньополітичних відомств обох країн.

"14 - 16 листопада 2018 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін перебуватиме з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки (м Вашингтон). Головною метою візиту є проведення 16 листопада інавгураційного засідання оновленого формату Комісії стратегічного партнерства Україна - США. Захід пройде під спільним головуванням глав зовнішньополітичних відомств України та США ", - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що в рамках візиту Клімкіна до Вашингтона заплановані переговори з держсекретарем США Майком Помпео, а також переговори з провідними американськими законодавцями і спілкування з представниками американського експертного співтовариства.

Нагадаємо, Трамп вплутав у скандал Україну, "шпигуни – на вихід".

Як повідомляв "Знай.ua", на зустрічі Порошенка з московськими попами сталося непередбачуване.

Також "Знай.ua" писав, що Трамп може врятувати світ від Північного потоку-2.

Зупиниться розрахуноку у доларах: США введуть нові санкції проти Росії