Холодна війна назріває не лише між США та Росією, іще одна країна виявилася втягнутою у гонку озброєння.

Дональд Трамп та Володимир Путі
Дональд Трамп та Володимир Путі

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на The Washington Post.

Під час інтерв'ю віце-президент США Майк Пенс заявив, що Китайська сторона повинна кардинально змінити свою політику на світовій арені, якщо вони хочуть уникнути холодної війни з США.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Пенс заявив, що президент США Дональд Трамп готовий до нормалізації відносин з Китаєм, але тільки за умови, якщо Пекін кардинально змінить свою військову і економічну політику. Він повідомив, що ситуація навколо США і Китаю багато в чому залежить від Аргентини, де повинна пройти запланована зустріч Трампа і Сі Цзіньпіна під час саміту G20.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Якщо Китай не згодиться на поступки, то США готові посилити політичний та економічний тиск на Пекін. Пенс підкреслив, що США має досить сильну економіку для того, щоб витримати таку ескалацію, на відміну від економіки Китаю, яка "менш довговічна".

Нагадаємо, глава Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив про готовність збільшувати кількість ядерної зброї, якщо інші країни дозволяють собі погрожувати національній безпеці, хизуючись своїми запасами.

"Америка нарощуватиме свій ядерний арсенал, допоки країни світу, такі, як Росія, Китай або будь-яка інша, не усвідомлять, що не можуть безкарно загрожувати нашій безпеці або безпеці наших союзників. Росія не дотримувалася ні духу, ні букви договору про ракети середнього і меншого радіусу дії", - заявив американський лідер у понеділок, 22 жовтня.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Як повідомляв раніше Знай.uа, французький лідер Еммануель Макрон не приймає критику президента США Дональда Трампа щодо створення європейської армії.

Про це стало відомо з повідомлення Reuters. Після зустрічі з Трампом, президент Франції зазначив, що створення армії аж ніяк не суперечить вимогам Трампа.

Також Знай.uа писав про те, що Президент США Дональд Трамп назвав образливою пропозицію французького президента Еммануеля Макрона створити загальноєвропейську армію для захисту від США, Китаю і Росії.