Глава Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив про готовність збільшувати кількість ядерної зброї, якщо інші країни дозволяють собі погрожувати національній безпеці, хизуючись своїми запасами.

"Америка нарощуватиме свій ядерний арсенал, допоки країни світу, такі, як Росія, Китай або будь-яка інша, не усвідомлять, що не можуть безкарно загрожувати нашій безпеці або безпеці наших союзників. Росія не дотримувалася ні духу, ні букви договору про ракети середнього і меншого радіусу дії", - заявив американський лідер у понеділок, 22 жовтня.

На відміну від Росії, яка просто ігнорує умови багаторічного договору, Китай взагалі подібної угоди з Америкою не підписував, а тому у створенні нових ракет нічим не обмежений.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

У понеділок, 22 жовтня, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив про те, що угоду про ракети малої і середньої дальності (РСМД) він має намір покинути. Американський лідер заявив, що виконувати умови цього договору немає сенсу, оскільки один з його підписантів давним-давно начхав на це зобов'язання.

Кремлівський засідатель Володимир Путін неодноразово заявляв про те, що Росія займається розробкою нових ракет, спрямованих у бік Штатів. Вашингтон у свою чергу вважає логічним заявити, що США відмовляються виконувати договір, який виявився простроченим.

У вівторок, 23 жовтня, має відбутися зустріч радника Трампа з нацбезпеки Джона Болтона і російського президента Володимира Путіна. Очікується, що американський представник оголосить главі Кремля про розірвання договору 1987 року.

Нагадаємо, відомий дипломат розкрив справжні причини розпаду Радянського Союзу.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", названі три ймовірні сценарії Кремля щодо Кримського півострова.

Також "Знай.uа" писав про те, що Сполучені Штати розірвали ядерний договір з Російською Федерацією.