Днями розгорівся міжнародний скандал, пов'язаний із санкційним списком Дональда Трампа проти найближчого оточення Путіна.

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції

Про це повідомляє Financial Times.

У повідомленні йдеться, що організатори щорічного Всесвітнього економічного форуму у Давосі (Швейцарія) не запросили на захід трьох російських бізнесменів, які перебувають під санкціями США.

За даними джерел, фактично відсторонені від участі в заході голова ВТБ Андрій Костін, власник групи "Ренова" Віктор Вексельберг і співвласник Rusal Олег Дерипаска.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

"Троє відомих російських бізнесменів, які підпадають під санкції США, були поінформовані про те, що їх присутність є небажаною на січневому форумі у Давосі", - сказано в повідомленні.

У повідомленні уточнюють, що відповідне рішення схвалене під тиском із боку США. Це підірвало плани організаторів, які мали намір запропонувати Володимиру Путіну вперше за 9 років приїхати в Давос.

Володимир Путін
Володимир Путін

Варто додати, що одіозні олігархи Костін, Дерипаска і Вексельберг з квітня перебувають у "чорному списку" Вашингтона - їм заборонено вести справи з громадянами США. Крім цього, усі їх активи на території Сполучених Штатів були заморожені.

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції

Всесвітній економічний форум відбудеться в Давосі з 22 по 25 січня 2019 року.

Нагадаємо, у вівторок, 6 листопада, стало відомо, що трьох російських мільярдерівОлега Дерипаску, Віктора Вексельберга і Андрія Костіна оголосили персонами нон-грату на Всесвітньому економічному форумі, який пройде в швейцарському Давосі.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела.

Як з'ясувалося, причинами потрапляння російських бізнесменів до "чорного списку" стали введені проти них американські санкції, які викликали занепокоєння у більшості міжнародних організацій.

Як писав раніше Знай.ua, якщо російська агресія в світі не припиниться, США будуть вводити нові санкції проти осіб з найближчого оточення президента РФ Володимира Путіна.

Цю інформацію повідомив помічник голови американського Мінфіну Маршалл Біллінгслі.

Також Знай.ua писав про те, що Україна ввела у дії санкції проти російських компаній, які об'єктивно підозрюються у співпраці з бойовиками "ЛНР".