Якщо російська агресія в світі не припиниться, США будуть вводити нові санкції проти осіб з найближчого оточення президента РФ Володимира Путіна.

Цю інформацію повідомив помічник голови американського Мінфіну Маршалл Біллінгслі.

Під санкції потраплять ті, чиї імена присутні в так званій "кремлівській доповіді".

За словами Біллінгслі, про те, наскільки серйозно налаштована адміністрація США вже можна судити щодо заходів проти олігархів Олега Дерипаски і Віктора Вексельберга. Політик зазначив, що саме російське керівництво несе відповідальність за "неприйнятні" дії Москви в усьому світі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Американський чиновник так висловився про Путіна і його наближених:

"Тепер він повинен чекати витрат і наслідків"

Крім того, у резюме виступу заступника голови Мінфіну США йдеться про те, що щоб повернути Росію в правове поле, необхідні нові санкції.

Нагадаємо, 12 російських компаній відчують на собі весь гнів Трампа. Міністерство торгівлі США ввели нові санкції. Відповідний документ опублікували на сайті Федерального реєстру США.

Згідно з наказом американського відомства, під нові санкції потрапили підприємства НДІ "Вектор", НВП "Гамма", "Сайрус Сістемс" та група компаній "Інфотекс", яких звинувачують у сприянні злочинної діяльності в кіберпросторі.

У санкційний список включені НВП підводних технологій "Океанос" і компанія "Дайвтехносервис", які звинувачуються в поставках обладнання ВМФ РФ і надання їм підтримки.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", з моменту опублікування, цим організаціям буде повністю закритий доступ до американських технологій і товарів. Крім того, заборона поширюється і на реекспорт – тобто, вони не зможуть перекупити їх у інших компаній або країн.

Також портал "Знай.uа" сообащал про те, що ще одна скандальна "ластівка" з анексованого Криму прилетіла днями в Україну. Днями стало відомо, що підконтрольний Кремлю так званий "голова Ради міністрів Криму Сергій Аксьонов подав позов до Касаційного адмінсуд України.