У вівторок, 6 листопада, стало відомо, що трьох російських мільярдерів – Олега Дерипаску, Віктора Вексельберга і Андрія Костіна оголосили персонами нон-грату на Всесвітньому економічному форумі, який пройде в швейцарському Давосі. Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела.

Як з'ясувалося, причинами потрапляння російських бізнесменів до «чорного списку» стали введені проти них американські санкції, які викликали занепокоєння у більшості міжнародних організацій.

Також, згідно з інформацією, організатори головного економічного форуму планети не запросили президента Російської Федерації Володимира Путіна. Як стверджує джерело, це не «питання закону», організатори просто «під величезним тиском з боку США».

У той же час у Кремлі виданню заявили, що Путін і не збирався цього року на форум у Давосі. При цьому про заборону відвідування трьом російським бізнесменам у Москві нічого не чули.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

До речі, Кремль запізнився з введенням нових санкцій проти України, вони не принесуть ніякого ефекту. Україна встигла направити економічні зусилля на Захід, і вже віддалилася від Російської Федерації.

Про це стало відомо завдяки заяві директора програм в Європі та Євразії Центру Міжнародного приватного підприємництва Еріка Гінця в інтерв'ю для "Голос Америки".

Нагадаємо, що соціальна мережа Facebook заблокувала передвиборчий відеоролик від штабу президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа, який було випущено напередодні проміжних виборів у Конгрес США.

Як повідомляв портал Знай.uа, зустріч американського лідера Дональда Трампа і президента РФ Володимира Путіна, яка повинна була відбутися в Парижі 11 листопада, скасовано. Це підтвердили не тільки перші особи США, але і представники Кремля, зокрема, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

Також портал Знай.uа писав, що влада США погрожує санкціями і обмеженнями проти SWIFT - платіжної системи, завдяки якій можливе здійснення переказів коштів між банками різних країн.