Указ, який Дональд Трамп підписав 12 вересня 2018 року, з'явився на тлі тривалої критики президента США за те, що він недооцінює загроз втручання в американські вибори включно з президентськими виборами 2016 року, які він виграв.

Дональд Трамп прокоментував підписаний ним указу про введення санкцій проти осіб та компаній за втручання у вибори в США. Заява американського президента з'явилася на сайті Білого дому, повідомляє replyua.net.

В заяві зазначається, що указ Трампа став ще одним пунктом у списку жорстких заходів щодо захисту американської виборчої системи.

Сполучені Штати робитимуть все можливе, щоб не допустити іноземного втручання, зокрема російського, у вибори до Конгресу цього року, сказав Дональд Трамп.

"На відміну від минулої адміністрації, моя адміністрація працює та буде працювати у напрямку відведення будь-яких загроз. Ми зупинимо це і усе, що впливатиме на наші вибори. Ми робимо все, що у наших силах, аби запобігти російському втручанню у 2018 році", - прокоментував Трамп.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Президент США підкреслив, що цей документ вимагає від спецслужб оцінити ступень будь-якого іноземного втручання в американські вибори різного рівня.

"Коли ми цієї осені почнемо передвиборної сезон, американський народ може бути впевнений в тому, що ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб американська демократія залишалася в безпеці від зовнішніх загроз", - заявив Трамп.

Вибори до конгресу США відбудуться вже у листопаді – американці обиратимуть увесь склад Палати представників та третину Сенату. Указ Трампа доручає розвідувальним органам моніторити та звітувати про спроби порушення виборчої системи, а також випадки пропаганди.

Сам указ не є санкцією, він передбачає обмеження для тих, кого запідозрять у подібних діях.

Санкції за втручання у вибори будуть різними: обмеження при продовженні кредитів і страхування, заборона видачі американських віз і в'їзду в США, заборона на імпорт або експорт товарів.

Нагадаємо, у середу, 12 вересня, президент США Дональд Трамп підписав указ про санкції проти іноземних громадян та компаній, підозрюваних спецслужбами у втручанні в американські вибори.

Як повідомляв портал "Знай.ua", санкції США торкнуться кожного, хто хоча б якось порушив інтереси країни.

Також "Знай.ua" писав, Волкер розкрив всьому світові страшну правду про "вибори" на Донбасі.