Президент США Дональд Трамп назвав образливим пропозицію французького президента Еммануеля Макрона створити загальноєвропейську армію для захисту від США, Китаю і Росії.

Про це він написав у Twitter.

При цьому Трамп нагадав Європі про НАТО і необхідності вносити в альянс свою частку.

"Дуже образливо, але може бути Європа повинна спочатку заплатить свою справедливу частку в НАТО, який значно субсидують США".

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що колишній депутат Держдуми РФ, колега вбитого Дениса Вороненкова, опозиціонер Ілля Пономарьов заявив, що результат проміжних виборів у США загалом позитивний.

Він впевнений, що жодних змін у зовнішній політиці Америки не відбудеться, принаймні найближчим часом, країна зберігатиме "позицію сили", як і три роки до того.

Національні інтереси США стосуються й України, влада надаватиме підтримку у будь-якому випадку:

"Обама дуже багатьом людям подобався, але у зовнішній політиці - слабкий політик. Трамп веде набагато більш сувору політику. Його можна не любити, естетично не сприймати, з Путіним заграє, тому що обидва – такі "пацани", але важливий результат. А результат набагато суворіший і послідовніший. І Європа набагато більш дружелюбно поводиться із Путіним, ніж США ", - зазначив Пономарьов.

Крім того варто додати, що міністерство фінансів США розширило санкції проти Росії через анексію Криму і війну на Донбасі. Вони ввели додаткові обмеження по відношенню до трьох фізичних особ та дев'яти компаній.

Під нові обмеження США потрапили:

  • екс-підполковник Служби безпеки України, нинішній працівник ФСБ Росії Сушко Андрій Володимирович;
  • бойовик, так званий "заступник міністра держбезпеки ЛНР", Басов Олександр Васильович;
  • екс-головнокомандувач ракетних військ і артилерії РФ Зарицький Володимир Миколайович.
  • Також під санкціями виявилися санаторії "Ай-Петрі", "Дюльбер", "Місхор" та "Мрія" та підприємства "Гарант-СВ" і АТ "Кримтеплоелектроцентраль".

Нагадаємо, Трамп розповів, хто займе тепленьке місце.

Як повідомляв "Знай.ua", Трамп назвав винного в анексії Криму, і це не Путін.

Також "Знай.ua" писав, що українці стали губернаторами двох американських штатів.

Трамп звинуватив в анексії Криму Обаму