Мейнстрім з відставками топ-чиновників торкнувся не тільки України, але і колиски "вільного світу" США. Так, американський президент Дональд Трамп звільнив Генпрокурора США Джеффа Сешнса.

Про це стало відомо завдяки повідомленню телеканалу CNN, який посилається на лист Сешнса главі адміністрації Білого дому Джона Келлі.

Джеф Сешнс

"На ваше прохання я подаю у відставку", - цитує телеканал зміст листа.

Трамп розповів, що тимчасово виконувати обов'язки Генпрокурора буде голава Мін'юсту США Меттью Уітакер.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

При цьому передбачається, що Уітакер візьме під контроль розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера, яке формально підпорядковувалося заступнику генпрокурора Розенстайну. Кандидатуру щодо постійного призначення на посаду генпрокурора США буде оголошено Білим домом пізніше. Претендент повинен пройти процедуру затвердження в Сенаті США.

Варто нагадати, що в середу, 7 листопада, стало відомо про те, що у двох американських штатах на виборах губернатора найбільшу кількість голосів отримали американці українського походження.

Так, 43-річний демократ Джаред Поліс став губернатором Колорадо. Він є представником третього покоління емігрантів. Як виявилося, його предки прибули до Америки з України і Польщі ще на початку ХХ століття.

Повідомляється, що главою штату Іллінойс обрали 53-річного мільярдера Джея Роберта Прітцкера, який представляє Демократичну партію. Він став гідною заміною республіканцеві Брюсу Ронеру. Варто зазначити, що предки Джея Роберта Прітцкера родом з Київської області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сполучених Штатах обрали членів Палати представників і третину Сенату. Демократи отримали більшість у Палаті представників, але республіканці, як і раніше, контролюватимуть Сенат. Ці вибори стали історичними відразу за багатьма факторами: рекордна явка, рекордна кількість - майже сто обраних жінок, наймолодшій з яких тільки тридцять. У Конгрес потрапили перші мусульманки, і тепер Палата представників належить демократам.

Нагадаємо, мертвий сутенер переміг на виборах у США.

Як повідомляв Знай.uа Савченко шокувала українців заявою.

Знай.uа писав, олігархів Путіна оголосили "небажаними" в Європі, ганьба на весь світ.