У вівторок, 6 листопада, у Вашингтоні заявили про намір ввести додаткові санкції стосовно Росії. Причиною тому стало хронічне невиконання РФ умов, передбачених міжнародним законодавством щодо контролю над хімічною зброєю.

Відповідну заяву зробила офіційний представник американського Держдепу Хізер Науерт.

"Сьогодні Держдепартамент поінформував Конгрес, що ми не можемо підтвердити виконання Російською Федерацією умов, передбачених Законом про контроль над хімічною і біологічною зброєю та ліквідації бойових засобів від 1991 року", заявила офіційний представник американського Держдепартаменту.

Також Науерт, зазначила, що офіційний Вашингтон буде діяти у відповідності з положеннями Закону, який передбачає введення додаткових санкцій".

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зазначимо, в серпні цього року США ухвалили рішення ввести санкції проти Росії через її причетність до хімічної атаки в британському місті Солсбері.

Держдепартамент приймає ці заходи в рамках закону 1991 року про ліквідацію хімічного і біологічної зброї (Chemical and Biological Weapons Control and Warfare Elimination Act). В цьому ж акті і описані санкції, що застосовуються до порушників, заявила представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт.

Тоді, посольство Росії в США на сторінці в "Фейсбуці" назвало ці заходи драконівськими, а звинувачення на адресу російського уряду - надуманим приводом.

Закон про хімічну і біологічну зброю США застосовують лише в третій раз. Раніше передбачені в законі санкції були застосовані до КНДР після отруєння брата нинішнього лідера Північної Кореї Кім Чон Нама в аеропорту Куала-Лумпура нервово-паралітичним токсином.

У другому випадку закон застосували проти Сирії у зв'язку з хімічними атаками.

Нагадаємо, Кремль запізнився з введенням нових санкцій проти України, вони не принесуть ніякого ефекту. Україна встигла направити економічні зусилля на Захід, і вже віддалилася від Російської Федерації.

Як повідомляв портал "Знай.uа", трьох російських мільярдерів – Олега Дерипаску, Віктора Вексельберга і Андрія Костіна оголосили персонами нон-грата на Всесвітньому економічному форумі, який пройде в швейцарському Давосі.

Також "Знай.uа" писав, адміністрація президента США Дональда Трампа відновлює санкції проти Ірану. Вони були зняті в рамках угоди 2015 року.