Президент США Дональд Трамп на прес-конференції в рамках участі в саміті лідерів країн Великої сімки в регіоні Шарлевуа (Квебек), яка транслювалася на сайті Білого дому, заявив, що Барак Обама дозволив Росії приєднати Крим.

Про це він сказав, відповідаючи на питання журналіста про бесіду з російським лідером Володимиром Путіним у Гельсінкі.

"Ми багато говорили про безпеку, про Сирію, про Україну. Про те, що президент Обама дозволив забрати більшу частину України. Обама дозволив забрати Крим. Обама може говорити все, що захоче, але він дозволив Росії відібрати Крим. Моє ставлення було б зовсім іншим. Але ви повинні поставити своє запитання президенту Обамі. Чому він це зробив?", — сказав він.

Журналіст зазначив, що саме Путін "анексував Крим".

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

"Це був режим Обами. Це було під час Обами, так? Не у час мого президентства. Обама дозволив цьому статися. Це не має ніякого відношення до мене. Це сталося під час його керівництва, і він був тим, хто дозволив Росії вторгнутися в Крим і витратити багато коштів, так як вони витратили багато грошей на перебудову, і я думаю, вони там мають базу для підводних човнів", — сказав Трамп.

Американський лідер раніше звинувачував Обаму в тому, що він допустив приєднання Криму до Росії.

Так, 13 липня, Трамп говорив, що, якщо він був президентом у 2014 році, то цього не сталося.

Президент додав, те, що трапилося, було "катастрофою Обами".

Також Трамп знову висловив підтримку РФ щодо повернення в групу G7, незважаючи на негативну реакцію інших членів групи найбільш розвинених економік світу.

"Я б хотів бачити Росію в G8 в противагу до G7. Я б сказав, що G8 – більш значуща група, ніж G7", – зазначив Трамп.

Президент США зазначив, що повернення Росії стало б "активом" для всіх країн і "так було б краще для всіх".

"Ми шукаємо миру для світу ... ми не прагнемо грати в ігри", – заявив Трамп.

Нагадаємо, Трамп стрімко втрачає позиції на політичному Олімпі Сполучених Штатів, про що свідчать дані статистики.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Facebook заблокувала передвиборчий відеоролик від штабу президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа, який був випущений напередодні проміжних виборів у Конгрес США. Так, відео, на просування якого штаб глави Білого дому витратив від 20 до 80 тисяч доларів, вважали расистським.

Також "Знай.uа" писав, днями офіційний сувенірний магазин Білого дому представив монету нового зразка, яка викликала справжній ажіотаж і активне обговорення громадськості.