Французький лідер Еммануель Макрон не приймає критику президента США Дональда Трампа щодо створення європейської армії. Про це стало відомо з повідомлення Reuters. Після зустрічі з Трампом, президент Франції зазначив, що створення армії аж ніяк не суперечить вимогам Трампа.

"Я поділяю думку президента Трампа, що нам потрібно набагато краще розподіляти (фінансове - ред.) тягар в НАТО, і тому я вважаю, що мої пропозиції щодо європейської оборони цілком відповідають цьому", - заявив Макрон після зустрічі з Трампом.

У відповідь на це Дональд Трамп нагадав, що США вважають Європу своїми союзниками, також прагнуть зробити її сильною, але в той же час, Трамп висловився про необхідність "справедливого" розподілу фінансування сфери оборони між країнами-членами Північноатлантичного альянсу.

"Ми хочемо допомогти Європі, але це має бути по-чесному. Зараз розподіл тягаря такий, що він, в основному, лежить на Сполучених Штатах", - заявив він.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як раніше повідомляв Знай.uа, раніше американський лідер різко розкритикував пропозицію президента Франції створити європейську армію. Трамп назвав образливою пропозицію французького президента Еммануеля Макрона створити загальноєвропейську армію для захисту від США, Китаю і Росії. При цьому Трамп нагадав Європі про НАТО і необхідності вносити в нього свою частку.

Також ми писали, що Трамп заборонив надавати притулок нелегальним мігрантам в Сполучених Штатах.

У п'ятницю, 9 листопада, американський президент Дональд Трамп заявив про те, що підписав указ, що забороняє надавати притулок мігрантам, які незаконно перетнули кордон США.

Цю інформацію передає агенція Reuters.

"Президент США Дональд Трамп заявив, що в п'ятницю він підписав імміграційний указ, який допоможе ефективно заборонити мігрантів, які перетинають американську кордон з Мексикою незаконно отримати статус біженця".

Нагадаємо, раніше США обклали путінських олігархів драконівськими санкціями.

Міністерство фінансів США розширила санкції проти Росії через анексію Криму і війну на Донбасі. Вони ввели додаткові обмеження по відношенню до трьом фізичним особам і дев'яти компаній.

Під нові обмеження США потрапили:

  • екс-підполковник Служби безпеки України, нинішній працівник ФСБ Росії Сушко Андрій Володимирович;
  • бойовик, так званий "заступник міністра держбезпеки ЛНР", Басов Олександр Васильович;
  • екс-головнокомандувач ракетних військ і артилерії РФ Зарицький Володимир Миколайович.
  • Також під санкціями виявилися санаторії "Ай-Петрі", "Дюльбер", "Місхор" та "Мрія" та підприємства "Гарант-СВ" і АТ "Кримтеплоелектроцентраль".