У п'ятницю, 9 листопада, американський президент Дональд Трамп заявив про те, що підписав указ, що забороняє надавати притулок мігрантам, які незаконно перетнули кордон США.

Цю інформацію передає агенство Reuters.

"Президент США Дональд Трамп заявив, що в п'ятницю він підписав імміграційний указ, який допоможе ефективно заборонити мігрантам, які перетинають американський кордон з Мексикою незаконно отримати статус біженця" пише видання

З цього випливає, що тільки ті мігранти отримають притулок, які подали прохання в пунктах в'їзду в США.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Згідно з чинним законом про імміграцію та громадянство США, будь-який іммігрант в США може подати заяву на отримання притулку незалежно від того, як і де він в'їхав у США.

Нагадаємо, в американській столиці розгорівся черговий скандал через слова і дії Дональда Трампа. Так, Білий дім анулювала акредитацію журналіста телеканалу CNN Джима Акості.

Про це стало відомо завдяки красномовним відео, яке опублікував в Twitter Акоста. На записі видно, як співробітник секретної служби США конфіскує пропуск співробітника ЗМІ.

"Секретна служба США просто попросила мою акредитацію і пропуск у Білий дім. Я сказав офіцерові, що не звинувачую його. Я знаю, що він просто робить свою роботу", – підписав відео журналіст.

Варто нагадати той факт, що 7 листопада на прес-конференції журналіст CNN вступив у перепалку з Трампом. Американський президент назвав співробітників телеканалу "ворогами народу", а Акоста – "жахливим людиною".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", в МЗС Австрії попередили Євросоюз, що через боснійсько-хорватський кордон можуть прорватися 20 тисяч озброєних холодною зброєю мігрантів.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що днями з'явилася інформація про плани Дональда Трампа щодо ще більшого "закручування гайок" по відношенню до мігрантів в США.