В Європі на кордоні назріває конфлікт, який може перерости в напад і збройне протистояння. Більше 20 тисяч нелегалів з Близького Сходу і Африки загрожують прорватися через боснійсько-хорватський кордон.

Мігранти загрожують прорватися в Євросоюз. Повідомляється, що понад 20 тисяч чоловік агресивно налаштовані і озброєні холодною зброєю.

Про це повідомляє міністерство внутрішніх справ Австрії.

Австрійські силовики відзначають, що на даний момент є загроза прориву щонайменше 20 тисяч мігрантів на боснійсько-хорватському кордоні в напрямку Центральної Європи. Примітно, що більшість з них – це зовсім не сирійські біженці.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Серед мігрантів, які загрожують прорватися через кордон, пакистанці, алжирці, іранці і марроканці. Практично кожен з них озброєний ножами.

"Хорвати зараз прикладають всі зусилля для самостійного протистояння цій ситуації. Вони розмістили спеціальні підрозділи на кордоні. Зараз їдуть інші мігранти, це не сім'ї, жінок там майже немає, 95% мігрантів, які готують прорив, це молоді чоловіки, майже всі озброєні ножами. Одного поліцейського вже намагалися зарізати", - підкреслюють фахівці департаменту міграції МВС Австрії.

Австрійські силовики попереджають про те, що метою мігрантів є приїзд до Німеччини або скандинавські країни, де місцева влада створила кращі умови для їх перебування.

Обстановка на кордоні загострилася в кінці жовтня. Тоді група мігрантів близько 250 осіб заблокувала контрольно-пропускний пункт "Малевац", а потім прорвала один з поліцейських кордонів і вийшла до мосту, що веде до Хорватії.

У сутичках постраждало 11 осіб – 5 поліцейських і 6 мігрантів.

Нагадаємо, Польща перекриває кисень заробітчанам. Польща більше не приваблює українців.

Як повідомляв Знай. ua, улюблена країна українських заробітчан прикрутила гостинність, поїдуть тільки обрані. Документи стали видавати обережніше і уважніше.

Знай. ua писав, що Трамп одним махом поховав "американську мрію". Міграційне законодавство США стало ще жорсткіше.