Виконуючий обов'язки глави Мін'юсту США Меттью Уїтакер несподівано знайшов "український слід" у виборах до американського конгресу.

Про це пишуть українські ЗМІ з посиланням на The Hill.

"Зв'язок між демократичною партією США і Україною заслуговує розслідування", - заявив Уїтакер.

Слова американського чиновника стали відповіддю на зустріч, яка нібито відбулася між демократами і українськими політиками: тоді обидві сторони нібито були зацікавлені в обміні інформацією про передвиборну кампанію Трампа - теоретично, це могло допомогти Хіларі Клінтон виграти президентські перегони.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Хілларі Клінтон
Хілларі Клінтон

За словами чиновника, українська сторона активно займалася збором інформації про відомого політтехнолога Пола Манафорт і її поширенням в американському медіапросторі.

Пол Манафорт
Пол Манафорт

З цього приводу Уїтакер, від імені очолюваної ним організації FACT і подав скаргу на демократичну партію і особисто на Олександру Чалупу - українського політика, яка вела переговори з демократами - за "цілеспрямований збір і отримання незаконних внесків у передвиборчу кампанію в вигляді послуг від уряду України".

Під "внесками у передвиборну кампанію" Уїтакер мав на увазі інформацію про Манафорта, яку нібито передавали Чалупе і Демпартії США представники України.

Пол Манафорт
Пол Манафорт

Наразі подальша доля скарги невідома.

Нагадаємо, у середу, 7 листопада, стало відомо про те, що у двох американських штатах на виборах губернатора найбільшу кількість голосів отримали американці українського походження. Про це повідомляє "Голос Америки".

Конгрес США
Конгрес США

Як повідомляв раніше Знай.uа, мейнстрім з відставками топ-чиновників торкнувся не тільки України, але і колиски "вільного світу" США. Так, американський президент Дональд Трамп звільнив Генпрокурора США Джеффа Сешнса.

Про це стало відомо завдяки повідомленню телеканалу CNN, який посилається на лист Сешнса главі адміністрації Білого дому Джона Келлі.

Також Знай.uа писав про те, що президент США Дональд Трамп назвав образливим пропозицію французького президента Еммануеля Макрона створити загальноєвропейську армію для захисту від США, Китаю і Росії.