З Кремля знову прилетіли необґрунтовані погрози. Так, від перегляду нинішнього статусу Азовського моря Україну спробувало відрадити зовнішньополітичне відомство країни-агресора Російської Федерації.

Цю заяву опубліковано на офіційному сайті МЗС РФ.

Азовське море
Азовське море

"Москва твердо спростовує всі звинувачення на свою адресу щодо агресивних і незаконних дій у водах Азовському морі і Керченської протоки. Азовське море є внутрішніми водами РФ і України. Відповідно свободою судноплавства тут можуть користуватися виключно російські та українські кораблі", - написали російські дипломати.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

У Лаврова заявили, що перевірки суден, які проводить берегова охорона ФСБ, "обґрунтовані і правомірні". А збільшення їх числа з квітня 2018 року пояснили тим, що були посилені заходи безпеки у Керченській протоці через введення в експлуатацію першої черги Кримського мосту. Крім іншого в МЗС РФ додали, що РФ готова вести конструктивний діалог щодо ситуації у водах Азовського моря.

Варто нагадати, що персональні дані групи російської приватної компанії під керівництвом Дмитра "Вагнера" Уткіна в мережі оприлюднила Служба безпеки України. За інформацією спецслужб відомо, що ці головорізи орудували на Донбасі і воювали проти українських захисників. Частина з цих бойовиків також воювала в Сирії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський МЗС повідомляє, що нові штрафи від Сполучених Штатів Америки - це незграбна заява. Посіпаки Лаврова заявили, що нові санкції свідчать про підтримку сирійських терористів, а також заважає Сирії "відновлюватися". Цю заяву опубліковано на офіційному сайті зовнішньополітичного відомства Російської Федерації.

Нагадаємо, Лавров поперхнувся балканським питанням.

Як повідомляв Знай.uа Немає сенсу: Путін про "нормандські зустрічі" до виборів в Україні.

Знай.uа писав, Путін зганьбив Лаврова з Пєсковим на весь світ, епічне відео.