Сусідні країни України добре розуміють, що наступною ціллю путінської агресії може стати саме їхня територія. Тому навіть ті "сусіди", які до цього підігрували агресору, ставлячи нам палки у колеса, нарешті опам'ятались.

Так, Угорщина, не дивлячись на суперечливі стосунки, все-таки вирішила підтримати Україну після агресії Росії в Керченській протоці.

30 листопада прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час візиту до Праги заявив про підтримку України, пише Reuters.

"Позиція Угорщини є чіткою, ми є проукраїнським урядом, тому ми стоїмо за Україною", - запевнив Орбан.

Щоправда при цьому він не оминув можливості розкритикувати український уряд:

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"В Угорщині існує проукраїнський уряд, тоді як в Україні існує антиугорський уряд. Не дивлячись на це, ми не змінили нашу позицію, і ми будемо на боці України в цьому конфлікті", - додав прем'єр-міністр Угорщини.

Нагадаємо, Україна не почула від Угорщини заяви про засудження Росії після нападу на українські ВМС в Керченській протоці. На все, що спромігся міністр закордонних справ Петер Сійярто, це назвати "оголошення про воєнний стан в сусідній країні" дуже "поганою новиною". За його словами Угорщина зацікавлена в тому, щоб "в країнах, де живе багато угорців" переважав мир.

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна запропонувала Угорщині рішення "паспортного" питання

Також Знай.ua писав, в Радбезі ООН пройшли дебати на тему російської агресії у Керченській протоці. Під час дебатів три країни яскраво продемонстрували свою проросійську позицію: Китай, Болівія і Казахстан.