В Радбезі ООН пройшли дебати на тему нібито "порушення російських кордонів" з боку України після атаки РФ на українські кораблі, 25 листопада в районі Керченської протоки. Під час дебатів три країни яскраво продемонстрували свою позицію стосовно підтримки Росії. Це Китай, Болівія і Казахстан .

У той же час, 8 країн, зокрема Німеччина, Великобританія, Франція, Польща, Нідерланди, Швеція, Бельгія та Італія виступили після засідання зі спільною заявою, закликавши до стриманості та деескалації. А також заявили, що підтримують Україну у прагненні відновити територіальну цілісність та мир на своїй території.

Російська Федерація в ООН спробувала звинуватити нас у провокаціях, нібито українські судна порушили кордони. Крім того, РФ звинуватила Україну у провокуванні конфлікту "у координації з США ЄС".

Однак Радбез ООН своїм голосуванням заблокував пропозицію Росії по Керченській протоці.

Додамо, російські спецслужби утримують в керченській лікарні поранених в результаті атаки на три українські кораблі та подальшого їх захоплення.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У відповідь, незважаючи на провокації з боку РФ, українські кораблі продовжили шлях до місця призначення.

Нагадаємо, в Україні, 28 листопада, розпочинається воєнний стан, який оголосили на 30 днів. Указ президента торкнеться десяти областей України, які межують з іншими державами.

Як повідомляв портал Знай.ua, війська США увійшли в Чорне море. Літак радіоелектронної розвідки Військово-повітряних сил США Boeing RC-135V направився у акваторію Чорного моря поблизу берегів Болгарії.

Також Знай.ua писав про те, що Путін збирається застосувати на Донбасі хімічну зброю та готує брудні провокації.

Дивіться: Верховна Рада голосує за введення воєнного стану