У Кремлі знали про різку позицію США щодо агресії Росії в Керченській протоці.

Про це повідомив помічник президента США з національної безпеки Джон Болтон.

Радник Трампа повністю підтвердив, що основною причиною скасування зустрічі стала агресія Кремля у Керченській протоці.

"Поведінка цього роду ускладнює, якщо взагалі не унеможливлює, прогрес з Росією на інших фронтах", – заявив Болтон.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Радник Трампа також відзначив, що президент США показав чітку позицію стосовно російської агресії проти України.

Більше того Болтон відзначив, що напередодні зустрічі він вийшов на контакт з російською стороною для озвучення позиції стосовно агресивних дій російськиї влади проти України. Болтон уточнив, що розмовляв із секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим.

"Насправді перед самітом Великої двадцятки він (Трамп) доручив мені зателефонувати російському колезі Миколі Патрушеву і сказати, що звільнення кораблів і екіпажів тут дуже важливі. Зустріч (лідерів Росії і США на саміті G20) під загрозою, якщо цього не станеться", – розповів представник Трампа.

Разом з тим варто відзначити, що Володимир Путін на саміті G20 в Аргентині пояснив причини агресії Росії проти України.

"В умовах таких провокацій, з якими ми маємо справу зараз у Чорному морі, олігархічнiї владi завжди легше продовжувати політику, спрямовану на пограбування свого народу і своєї держави. Це той випадок, коли і в нас, і в Україні він описується кількома словами – кому війна, а кому мати рідна. Це перша причина, чому чинна влада не зацікавлена в мирному врегулюванні. І друга – завжди війною легше прикрити свої провали в економічній і соціальній політиці", - заявив російський президент.

На таку заяву коментатори з соцмереж відреагували різко негативно: "А зараз Путін війну не почне, так як влада не олігархічна і прикривати нічого. Він РФ вже в рай привів", "Так, Путя, ти спалився з потрухами", "Явка з повинною!".

Незважаючи на атаку українських кораблів і захоплення українських моряків у Керченській протоці, президент країни-агресора заявив наступне:

"Ми підтримуємо українську територіальну цілісність і суверенітет. Ми також підтримуємо зусилля мирних переговорів в Мінську і в нормандському форматі".

Нагадаємо, у США українці об'єдналися заради захоплених Путіним моряків.

Як повідомляв "Знай.ua", принижений Путін забув Трампа у обіймах саудитського "жеребчика".

Також "Знай.ua" писав, що знахабнілий ворожий президент публічно погрожував Україні на саміті G20.

Трамп не привітався з Путіним на саміті G20