У вівторок, 11 грудня, опублікували Закон про припинення дії Договору про дружбу з Росією. Відповідна публікація з'явилася на офіційному сайті газети Верховної Ради "Голос України".

Закон про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією вступить в силу з 1 квітня 2019 року.

Підписання Договору про дружбу

"Припинити з 1 квітня 2019 року дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, скоєного 31 травня 1997 р. в Києві і ратифікованої Верховною Радою України 14 січня 1998 року", - сказано в тексті закону.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його публікації.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в понеділок, 10 грудня, Президент України Петро Порошенко підписав закон про припинення договору про дружбу з Росією.

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на прес-службу глави держави.

Договір почне діяти з 1 квітня 2019 року, коли втратять чинність попередні домовленості.

"Непродовження договору з Росією слід розглядати не як епізод, а як частина нашої стратегії на остаточний розрив з колоніальним минулим та переорієнтацію на Європу. "Інші складові цієї стратегії: це безвиз, Угода про асоціацію з ЄС, Томос про створення незалежної автокефальної української церкви, вихід з СНД, закріплення в Конституції курсу на вступ у НАТО і Євросоюз, створення потужної, патріотичної та професійної української армії", - підкреслив Президент.

Нагадаємо, у Кремлі пошкодували про те, що Україна розірвала дружні відносини з Росією. Договір втратив свою актуальність після окупації Криму і материкової частини України.

Як повідомляв Знай. ua, у Путіна згадали про повагу після розірвання Україною дружби з РФ. За словами прес-аташе Путіна, такий крок не в інтересах українців.

Знай. ua писав, що Україна офіційно розірвала договір з Путіним. Договір почне діяти з 1 квітня 2019 року.