Служба зовнішньої розвідки України за дорученням президента виходить з Угоди про співробітництво розвідувальних служб СНД.

У СЗРУ відзначили, що враховуючи збройну агресію Росії проти України, яка триває вже п'ятий рік, участь української розвідки в цьому договорі поряд з російськими спецслужбами – це абсурд. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"СЗРУ разом зі своїми партнерами по євроатлантичному розвідувальному співтоваристві і надалі продовжить активну роботу, спрямовану на виявлення і нейтралізацію деструктивної діяльності російських спецслужб", - йдеться в повідомленні.

Нагадуємо, раніше президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким ряд договорів про співпрацю зі СНГ припиняє діяти. Також він заявив, що Україна перегляне укладені в рамках співдружності міжнародні договори і вийде з тих, які не відповідають національним інтересам. Ряд договорів вже були переглянуті РНБО, і Порошенко підписав указ, яким ввів в дію відповідне рішення.

Як повідомляв портал Знай.ua, 10 грудня, Президент України Петро Порошенко підписав закон про припинення договору про дружбу з Росією.

Наступного дня, 11 грудня, опублікували Закон про припинення дії Договору про дружбу з Росією. Відповідна публікація з'явилася на офіційному сайті газети Верховної Ради "Голос України".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Закон про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією вступить в силу з 1 квітня 2019 року.

Також Знай.ua писав, у Путіна згадали про повагу після розірвання Україною дружби з РФ.