У четвер, 13 грудня, посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон заявив про те, що шокований рішенням Львівської облради проголосити 2019 рік роком Степана Бандери.

Джоель Ліон

Про це повідомила прес-служба посольства Ізраїлю в Україні в соціальній мережі Facebook.

"Я був шокований, почувши рішення Львівської обласної ради проголосити 2019 - роком Степана Бандери. Я не можу зрозуміти, як прославлення тих, хто безпосередньо брав участь у жахливих антисемітських злочинах, допомагає боротися з антисемітизмом і ксенофобією. Україна не повинна забувати про злочини, які скоєні проти українських євреїв, і жодним чином не відзначати їх через вшанування їх виконавців", - написав Джоель Ліон.

Посол Держави Ізраїль Joel Lion: "Я був шокований, почувши рішення Львівської обласної ради проголосити 2019 рік - роком...

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще
Geplaatst door Ізраїль в Україні - Israel in Ukraine op Donderdag 13 december 2018

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України запропонувала президенту Петру Порошенку присвоїти звання Героя України Степану Бандері. Відповідний документ-постанову №9368 було зареєстровано в парламенті групою народних депутатів. Головним ініціатором виступив народний депутат партії Блок Петра Порошенка Андрій Кіт.

Варто відзначити, що користувачі мережі на таку пропозицію відреагували різко негативно.

"Для іронії вже немає сил", "Ну от навіщо це робити ЗАРАЗ?!", "Йому залізний хрест більше підійде...", "пипець", - прокоментували ініціативу депутатів користувачі.

Степан Бандера

Нагадаємо, що спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що провести місцеві вибори, які заплановано на 23 грудня, зараз неможливо через введення воєнного стану в Україні. При цьому він запевнив, що по завершенню воєнного стану ЦВК знову почне виборчий процес.

Як повідомляв портал Знай.uа, російський журналіст Дмитро Стьопін переконаний, що після ухвалення в Україні закону про забезпечення функціонування української мови як державної, вплив російської мови на території країни істотно зменшиться.

Також портал Знай.uа писав, що на російському телеканалі "Росія 24", який відзначається своєю пропагандистською діяльністю, допустили грубу помилку. Телеканал допустив помилку в слові "русский".