В найближчі два роки США збираються надати Україні два транші військової допомоги.

Про це Курт Волкер, спецпредставник Держдепартаменту США по Україні, заявив в інтерв'ю газеті "День".

"Ми координуємо дії з Україною і обмінюємося думками щодо вашоъ оборонної стратегії, розвитку оборонних можливостей. Причому ми обговорюємо разом, які є прогалини, що потрібно зробити, і чим ми можемо допомогти. Я припускаю, що про перший транш згаданої військової допомоги Конгрес повідомить на початку нового року", - підкреслив Волкер.

Він висловив припущення, що будуть вдосконалені можливості протиповітряної оборони і ВМС.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Волкер вважає, що другий транш військової допомоги нададуть "у наступному ж році".

Він зазначив: "Ми будемо координувати свої дії щодо специфічних систем разом з українськими представниками зокрема, щоб знати їх потреби".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більша частина запланованих заходів на час дії правового режиму воєнного стану у визначених областях України виконана. До 26 грудня Міністерство оборони розраховує виконати всі заходи, тим самим підвищивши боєготовність і здатності ВСУ. Цю інформацію повідомив міністр оборони Степан Полторак приїхавшему до Київа спецпредставникові Госпдепа США Курту Волкер.

Як повідомляв портал "Знай.uа", "У нас є можливість продати додаткове військове обладнання. Будуть зроблені оголошення, Конгрес буде повідомлено в найближчі пару місяців про перші транші". Крім того, за словами Волкера, питання про постачання озброєння буде обговорюватися до тих пір, поки Україна потребує. Якщо точніше – поки від нас не відстане агресор", - сказав Курт Волкер.
"Знай.uа" писав, що зустріч лідерів "нормандської четвірки", за участю України, Німеччини, Франції та РФ відвідає помічник Путіна Владислав Сурков. "Від нас повинен бути Сурков", - говорить Пісків. Він пояснює, що мова йде про зустрічі, домовленість про яку була досягнута під час зустрічі президента РФ Володимира Путіна і канцлера ФРН Ангели Меркель в Аргентині.