У Міністерстві закордонних справ Росії вкотре незрозумілим чином помітили агресивні плани України.

Про це повідомляє "24 Канал".

Зокрема, у відомстві Лаврова закликали українську владу припинити "планомірні агресивні дії". Представник відомства відразу ж додав, що агресія на їх думку полягає у проходженні українськими кораблями Керченської протоки, коли російські силовики захопили у полон 24 українських моряків.

"Розраховуємо, що керівництво України нарешті дослухається голосу розуму та припинить планомірні агресивні дії щодо Російської Федерації. Розглядаємо недавній інцидент в Азовському морі як акт навмисного провокації. Закликаємо український уряд під час здійснення судноплавства у зазначеній акваторії орієнтуватися на положення Договору між Україною та Російською Федерацією про співпрацю у використанні Азовського моря та Керченської протоки", – наголосили у міністерстві.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Більше того у Лаврова різко розкритикували запровадження в Україні правового режиму воєнного стану.

"Вважаємо неприпустимим порушення прав і свобод громадян на догоду політичним і електоральним інтересам правлячої влади", – наголосили у МЗС РФ.

Разом з тим варто відзначити, що 9 з 24 українських військових моряків, яких захопили російські прикордонники в Керченській протоці, сказали, що є військовими бранцями, розповів адвокат Сергій Бадамшин.

"Вже 19 українських моряків визнали себе військовополоненими і зажадали відповідного звернення від російської влади відповідно до Женевської конвенції".

За станом на 21 грудня, три українських моряки знаходяться в госпіталі СІЗО Матроська тиша, 21 моряк - у СІЗО Лефортово.

"До Нового року адвокати повинні потрапити до кожного, зустрітися, обговорити позицію та з'ясувати їх самопочуття, в тому числі побутові умови. Всі моряки в один голос говорять, що вони військовополонені", - додає Сергій.

Крім того варто відзначити, що моряк "Нікополя" Владислав Костишин, захоплений РФ в Керченській протоці 25 листопада, визнав себе військовополоненим.

Вчера я впервые встретился со своим подзащитным Владиславом Костишиным - старшиной 1 статьи с МБАК «Никополь». В этот же...

Geplaatst door Oleg Eliseev op Donderdag 20 december 2018

Єлісєєв зазначив, що його перша зустріч з підзахисним, старшиною 1 статті з МБАК "Нікополь", відбулася 19 грудня. В цей же день пройшли слідчі дії за участю Костишина, в ході яких він заявив під протокол, що визнає себе військовополоненим і потребує послуг перекладача з російської на українську мову.

"Владислав почувається добре і тримається молодцем, як і личить справжньому військовослужбовцю. Дуже скромний у своїх бажаннях і потребах. Очі ось тільки втомлені й сумні. Переживає зараз не за себе, а за свою країну і своїх рідних і близьких", - каже адвокат.

Нагадаємо, місія Червоного Хреста заступиться за українських моряків.

Як повідомляв "Знай.ua", Турчинов пригрозив Путіну вдарити ракетами по Керченському мосту.

Також "Знай.ua" писав, що полонений окупантами український моряк не здається.

У Москві заарештували протестувальників, які вимагали звільнити українських моряків