Росія не так сильно загрожує національній безопасност та інтересам США, як Китай.

Про це заявив директор Національного центру контррозвідки та безпеки США Вільям Іваніна в інтерв'ю BBC.

Загроза, яку представляє для США Росія, "меркне в порівнянні з загрозою з боку Китаю", - зазначив він.

"Це не лише питання того, що відбувається всередині США. Китай є загрозою з точки зору безпеки економіки, з точки зору військових відносин і на глобальному рівні. Досить поглянути на стратегічну мету Китаю, а саме - стати глобальною наддержавою в геополітичному, військовому та економічному сенсах. Вони використовують усі доступні методи для досягнення цієї мети. Це глобальна проблема, а не тільки проблема США". Вільям Іваніна

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Крім того, він підкреслив, що за останні кілька місяців Мін'юст США пред'явив звинувачення на адресу 20 юридичних і фізичних осіб з Китаю.

Іваніна розповів, що китайські шпигуни діють, наприклад, в американських університетах та на підприємствах стратегічного значення.

"Ми надаємо щорічно гранти для близько 350 000 китайських студентів. Це прекрасна можливість для китайських спецслужб використовувати цих студентів для викрадення технологій і розробок". Вільям Іваніна

Іваніна також попередив, що компанії, які вирішують вести бізнес у Китаї про те, що їхні дані стають доступними уряду країни.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що фальшиві новини "намагаються зобразити зовсім іншу картину". Американський лідер назвав свою позицію з Російської Федерації та Китаю жорсткою, але справедливою.

Раніше Знай.uа писав про те, що президент США Дональд Трамп уже найближчим часом змінить міністра оборони країни.

Також Знай.uа повідомляв, що президент США Дональд Трамп на прес-конференції в рамках участі в саміті лідерів країн Великої сімки в регіоні Шарлевуа (Квебек), яка транслювалася на сайті Білого дому, заявив, що Барак Обама дозволив Росії приєднати Крим.