У російському МЗС вирішили висловитись на предмет "якості" влади в Україні.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Про це пишуть російські ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що Російська Федерація очікує, коли в Україні нарешті будуть "адекватні" політики, готові "до конструктивного діалогу і з відповідальним сприйняттям реальності".

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Хотілося б сподіватися, що в Києві рано чи пізно до влади прийдуть адекватні люди, здатні до конструктивного діалогу і з відповідальним сприйняттям реальності", - заявив Лавров.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Глава МЗС переконує, що РФ не робить односторонніх дій для згортання відносин з Україною та робити цього не збирається. За словами міністра МЗС, "РФ виступає за збереження і створення умов для відродження багатопланових зв`язків і контактів".

Також він згадав про "русофобію" та відмовився коментувати кандидатів на пост президента України, які "вселяють надію на покращення відносин".

вибори в Україні
вибори в Україні

"Нас, зрозуміло, не може не турбувати ситуація, в якій іде підготовка до цих виборів. В Україні рівень насаджуваної зверху русофобії просто зашкалює. По суті, вона стала частиною державної політики. А нинішня київська влада керується не стільки інтересами своєї країни, скільки власними амбіціями, а також "рекомендаціями", а часом - прямими вказівками з інших столиць", - резюмував Лавров.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ Росії вкотре незрозумілим чином помітили агресивні плани України.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Раніше Знай.uа писав про те, що співголова ГІ "Права Справа" Дмитро Снєгирьов розповів, чому до президентських виборів в Україні Росія не буде провокувати ескалацію військового конфлікту.

Відповідний матеріал публікує видання Liga.net.

Також Знай.uа повідомляв, що доля окупованих територій України породжує багато запитань.