Доля окупованих територій України породжу багато запитань. Псевдореспубліки фактично "зависли у повітрі" й не входять до складу ні одної країни. Російський політик пояснив, чому Росія не визнає псевдореспубліки "ДНР" та "ЛНР".

Про це розповів міністр закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров у ефірі російських ЗМІ.

Одіозний дипломат РФ цинічно прокоментував війну на сході України. Він заявив, що там нібито не беруть участь російські війська. Більш того, всю відповідальність за затяжний конфлікт, який вже забрав життя 10 тис. Чоловік, він поклав на "російськомовних громадян України", які живуть на Донбасі.

"Ми не воюємо з українським режимом. З українським режимом воюють російськомовні жителі України. Ми маємо відносини з українською державою. Більшість українського народу, я впевнений, бажає миру і бажає повернутися до нормальних відносин з Росією" , - розповів Лавров.

Популярні новини зараз
Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Жителі Донбасу піддалися інформаційному впливу російських ЗМІ. Загалом, в 2014, підписавши указ про "приєднання" Криму, Путін спростив собі завдання для розв'язання війни на Донбасі - одурманені місцеві подумали, що їх чекає та ж доля, що і жителів півострова.

Загалом, як б не просилися ошукані "Новоросії", Кремль лише головою похитував, мовляв, вам же безпосередньо ніхто нічого не обіцяв, скажіть спасибі, що війська з озброєнням відправляємо.

Сергій Лавров заявив, що Росія не те, що приєднувати "республіки" не планує, але і навіть визнавати їх. Мовляв, вкрай через це з Україною розсвариться, а ми її, як відомо, любимо.

Фактично російський міністр дав зрозуміти жителям окупованої частини Донбасу, що розгрібатися з наслідками розв'язаної російськими війни, терпіти всі її тяготи і виживати доведеться самостійно, без допомоги Кремля. А розмов про приєднання і зовсім мови бути не може.

Нагадаємо,що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відзначився дивною заявою про зв'язок церкви та російською агресією на Донбасі.

Раніше Знай.uа писав про те, що після міністерської зустрічі ОБСЄ в Мілані, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що захоплені в полон українські моряки залишаться під вартою в РФ як мінімум до завершення судових процедур.

Також Знай.uа повідомляв, що опозиціонерка Ольга Курносова поділилася своїм прогнозом для Росії після смерті чинного президента Путіна.