Президент України Петро Порошенко і російський президент Володимир Путін двічі обговорювали ситуацію із заручниками по обидва боки барикад.

Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Вона наголосила, що глави держав розмовляли по телефону цього літа щодо звільнення заручників.

Обмін полоненими між Україною та Росією
Обмін полоненими між Україною та Росією

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

"Президент Порошенко двічі влітку говорив телефоном з Путіним. З одного питання - Сенцов, інші заручники і політв‘язні", - йдеться в повідомленні.

Геращенко додала, що рік потому після найбільш масового звільнення українських заручників – 74 людини, повторити звільнення політв'язнів і заручників не вдалося, незважаючи на всі зусилля, і вина за це повністю лежить на Росії і її маріонетках.

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

"Ми робили все можливе, аби 27 грудня 2018 повторити минулорічний успіх і витягти інших. Вина за зірване цьогорічне звільнення - повністю на РФ і їх маріонетках", - підкреслила вона.

Нагадаємо, Україна запропонувала Росії провести обмін полоненими у форматі 22 на 22 і 79 на 19 5 січня.

Обмін полоненими між Україною та Росією
Обмін полоненими між Україною та Росією

Про це у п'ятницю, 21 грудня, заявивла віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко у Faсebook.

"Ми пропонуємо провести звільнення утримуваних в форматі 22-22 і 72-19 5 січня 2019 року, аби 150 людей зустрічали Різдво вдома, могли піти з родинами в Церкву і помолитися за мир", - написала вона.

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Як повідомляв раніше Знай.ua, Президент України Петро Порошенко відреагував на прийняття Генеральною Асамблеєю ООН резолюції про порушення прав людини в тимчасово окупованому РФ Криму. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку президента в Twitter.

За словами Порошенка, прийняття резолюції про порушення прав людини в окупованому Криму та резолюції про виведення військ Російської Федерації з Криму є чітким сигналом для України.

Також Знай.ua писав про те, що українська сторона запропонувала Росії провести черговий обмін полоненими 5 січня 2019 року.