Президент Китайської Республіки (Тайвань) Цай Інвень попросила міжнародної підтримки, щоб захистити демократію на острові через погрози Китаю.

Її прохання пролунало через кілька днів після того, як президент КНР Сі Цзіньпін заявив, що люди по обидві сторони Тайванської протоки зобов'язані до прагнення до "возз'єднання", тому Китай має право використовувати силу, щоб повернути собі Тайвань.

Про це передає Reuters.

"Ми сподіваємося, що міжнародне співтовариство сприймає це всерйоз і зможе виступити на підтримку і допомогу", - говорить Цай Інвень, про китайську загрозу.

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

За її словами, якщо міжнародне співтовариство не буде підтримувати демократичну країну, якій загрожує небезпека, то невідомо, "яка країна може стати наступною".

Голова Китаю Сі Цзіньпін виступив із заявою, що незалежний Тайвань – це "справжня катастрофа", тому Китай не обіцяє, що не використовують силу, та "зберігає за собою право використовувати всі можливі заходи" для його повернення.

У відповідь президент Тайваню заявила, що Тайбей відмовляється приймати формулу "одна країна, дві системи" з материковим Китаєм

Нагадаємо, Китай готується до масштабної війни з-за невизнаних територій: ми підемо на все

Лідер КНР закликав населення Тайваню бути готовими до майбутнього об'єднання з Китаєм.

Сі Цзіньпін заявив про мирний сценарій об'єднання за принципом "одна країна - дві системи". При цьому він зазначив, що Китай залишає за собою право застосувати силу.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Військовий літак Трампа вдерся в Крим: окупанти в паніці

Путінські пілоти, які літають над Крымом на радянському непотребі, згадали, що у них є робота крім так званої охорони Керченської протоки. Так, біля берегів Криму російські винищувачі летіли поруч з американським літаком-розвідником RC-135V/W Rivet Joint.

Також Знай.ua" писав про те, що Пентагон показав дорожню карту щодо виведення військ з Сирії: Трамп вирішив закосити під Кеннеді

Після заяв Дональда Трампа про так званої перемоги у Сирії з'явилася ще одна новина. Так, виведення військ Сполучених Штатів Америки з місць дислокації на сирійській території буде тривати кілька місяців.

Про це стало відомо завдяки повідомленням американського видання ABC News.