Президент РФ Володимир Путін поки буде ігнорувати тему звільнення або обміну захоплених біля берегів Криму українських військових.

Про це заявив лідер кримськотатарського народу і народний депутат України Мустафа Джемілєв, повідомляють "Крим.Реалії".

Ці висновки зроблені на підставі спілкування з міністром закордонних справ Туреччини.

- Мабуть, він вважає, що їх звільнення може підняти рейтинг Порошенко, якого Путін ненавидить і боїться, – сказав Джемілєв.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Депутат також зазначив, що Україна докладає максимум зусиль для звільнення українських військовополонених та для полегшення умов їх утримання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що незаконно захоплених в Чорному морі і заарештованих в окупованому Сімферополі українських військових моряків вивезли з Криму до Москви.

Дану інформацію підтвердив адвокат Джеміль Темиш і Еміне Авамілєва. Повідомляється, що моряків вивезли, швидше за все, у СІЗО Лефортово.

Про це повідомив також кримськотатарський активіст Наріман Джелял з посиланням на адвокатів українських моряків.
Як повідомляв портал "Знай.uа", Україна виплатить матеріальну допомогу кожному з 24 українських військовослужбовців ВМСУ, які при виконанні завдання в районі Керченської протоки були захоплені в полон російськими військовими.

Відповідний наказ 29 листопада підписав міністр оборони Степан Полторак.

Сума, в яку оцінили героїзм українців, становить 50 тисяч гривень – саме скільки обіцяють виплатити Міноборони кожному полоненому морякові.

"Знай.uа" писав, що Мустафа Джемілєв заявив: "Жителі Криму знаходяться під тиском російської пропаганди, але переважна більшість кримських татар дивляться українське телебачення. Ті, у кого є супутникові антени, а це - 60-70%. Але дивлячись наші канали, вони не в захваті від постійних скандалів. Вони навпаки, хочуть джерело оптимізму, про те, що Україна щось робить".

На момент окупації, на території Криму було 1619 співробітників Служби Безпеки України, з них 87% виявилися зрадниками. Але їх вже потроху відраховують і контракти продовжувати не будуть.