Розслідування скандальної справи про замах на херсонську активістку Катерину Гандзюк, в результаті якого дівчина померла, стало головним розчаруванням в Україні для посла Франції Ізабель Дюмон.

Про це посол Франції Дюмон розповіла українським журналістам у відповідь на прохання назвати події в Україні, які стали для неї головними розчаруваннями та досягненнями в 2018 році.

Ізабель Дюмон

"Для французького суспільства загибель сміливої молодої дівчини, яка боролася за свою країну, стала справжнім шоком. Постраждав і імідж держави. Досі Україна сприймалася як країна, яка хоче мінятися, в тому числі завдяки своєму громадянському суспільству. Але цей трагічний інцидент змусив в цьому засумніватися", - заявила посол Франції.

вбивство Катерини Гандзюк
вбивство Катерини Гандзюк

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Варто нагадати, що в поліції зробили заяву з приводу розслідування у справі херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про те, як проходить розслідування розповів голова Нацполіції Сергій Князєв.

"Всі ланки виконавців - співвиконавців - організаторів - співорганізаторів було встановлено. Також було встановлено підбурювачів, деякі й притягнуті до відповідальності", - зазначив Князєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про те, що знає прізвище людини, яка замовила напад на активістку Катерину Гандзюк. Про це він розповів в ефірі одного з телеканалів. Зокрема, Луценко зазначив, що прізвище замовника буде озвучено публічно, тільки коли у слідства буде достатньо доказів для пред'явлення підозри.

Нагадаємо, українського депутата жорстоко вбили на очах у рідних.

Як повідомляв Знай.uа найгучніші справи 2018 року: Бабченко і "список 47", Савченко і Рубан, вбивства Ноздровскої, Гандзюк і багато іншого.

Знай.uа писав, під Києвом неадекват забив нещасну до смерті і пішов спати: вона просто сказала "ні".