Десять років тому українська сторона підписала контракт з РФ, котрий зараз неабияк нам всім відгукнувся. Події 2009-го яскраво видно у сучасних платіжках для населення.

Втім, про "головного винуватця" захмарних тарифів на газ, Андрія Коболєва, всі чомусь успішно забули. Нагадав про це на сторінці у Facebook депутат Сергій Власенко.

"Брехун, брехун" або декілька слів про Коболєва. Є такий старий фільм з Джимом Кері "Liar, liar" ( "Брехун, брехун"). Він сьогодні корчить із себе борця із газовими контрактами 2009 року, критикуючи їх. Але при цьому свідомо бреше. Він був допитаний у "газовій справі" 28 липня 2011 року", - зазначає політик, додаючи витяг з допиту.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Власенко підкреслив, що на той час Коболєв ще не отримав "теплого місця" у "Нафтогазі" і тому всі положення у контракті просував таким чином, аби вони були вигідні певному колу осіб. Судячи з протоколу слідчих, він приймав безпосередню участь у підписанні документу:

"Контракт на придбання газу, дозволяє сторонам у невідповідності ціни ринковим рівням, проводити переговори та переглядати ціну. Там також був складений механізм , що якщо сторони не можуть домовитись про це, то вони звертаються до арбітражу в Стокгольмі…ціна на 2009 рік середньозважена була приблизно 232, 450 – це просто елемент формули, за якою ціна розраховувалась".

Власенко робить висновок, що Коболєв під присягою підтвердив те, що замовчує зараз:

"А питання, щодо переплат в 2010-2012 році нехай пан Коболєв задає міністру економіки уряду Януковича-Петру Порошенку", - підсумував він.

Ось, до речі, деякі положення цього самого "газового контракту", датованого 2009 роком:

Дивіться: у 2019 році в Україні підвищать тарифи на газ

Нагадаємо, Порошенка та Януковича порівняли одним фото.

Як повідомляв "Знай.ua", проти Зеленського запустили цілу низку фейків у мережі. Також "Знай.ua" писав, блогер показав українцям, як козак Гаврилюк з Майдану живе після отримання депутатського мандату.