Генеральний секретар Ради Європи Ягланд запросив українську делегацію в Парламентську асамблею Ради Європи. Офіційно в запрошенні йдеться "про обмін думками".

Про це в кулуарах ПАРЄ розповів журналістам народний депутат Григорій Логвинський, повідомляє Укрінформ .

"Завтра він нас запросив на "поговорити". Це дивно, адже генеральний секретар раніше не дозволяв собі якихось особливих запрошень для української делегації. Буде цікаво послухати, якою буде тема розмови", - зазначив Логвинський.

Він уточнив, що офіційно в запрошенні говориться "про обмін думками".

Чинний генсек РЄ Ягланд підтримує скасування санкцій, введених проти російської делегації за окупацію Криму і агресію проти України. РФ застосувала фінансовий шантаж організації і перестала платити внески в її бюджет.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Варто зазначити, що бюро ПАРЄ (Парламентської асамблеї Ради Європи) змінило правила формування комітетів, що призвело до негативних наслідків для України. Зокрема, нашу країну з позбавили місць в регламентному комітеті, що працює над зняттям санкцій з Росії.

Нагадаємо, голова американської делегації, заступник держсекретаря Андреа Томпсон назвала зустріч з представниками МЗС Росії за Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності прикрою.

Як повідомляв портал Знай.ua, сайт з акредитаційної формою на конкурс "Євробачення" з невідомої причини перестав відповідати на запити користувачів, що проживають на території Російської Федерації. З цією проблемою першими зіткнулися російські журналісти, які вирішили подати заявку на акредитацію на конкурс.

Також Знай.ua писав, ПАРЄ ухвалила резолюцію, згідно з якою Росію визнано окупантом.