Лідер партії "Народний фронт", колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк несподівано вирішив не брати участі у виборах на пост президента України в 2019 році.

Така інформація була озвучена в ефірі "Радіо НВ" головним редактором Валерієм Калнишем, який посилався на джерело в політсилі, повідомляє Рoliteka

Про те, що колишній прем’єр-міністр збирається брати участь у виборах, українці зрозуміли із білбордів, які почали з’являтися по всій Україні, починаючи з жовтня 2018 року. Однак, Яценюк не зареєструвався в ЦВК кандидатом в президенти, а появу таких рекламних щитів назвав звітом про виконану його партією роботу.

За словами Валерія Калниша, кандидата в президенти від "Народного фронту" оберуть на найближчому партійному з’їзді. Згідно з даними джерела, це буде перший заступник голови фракції Народного Фронту у Верховній Раді Андрій Тетерук.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів
Показати ще

Андрій Тетерук
Андрій Тетерук

Що стосується розміщених по країні білбордів "Народного фронту", то відомо, що до реєстрації політика Центрвиборчкомом як кандидата в президенти його політична реклама, в тому числі зовнішня, є незаконною.

Раніше повідомлялося, що 17 жовтня 2018 року Солом’янський районний суд Києва зобов’язав Національне антикорупційне бюро відкрити кримінальне провадження щодо колишнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і міністра юстиції Павла Петренка за підозрою в розтраті державних коштів у великих розмірах.

Крім цього їх підозрюють також і у відмиванні доходів. Про це йдеться в судових матеріалах.

Як зазначив заявник у суді, НАБУ раніше відмовилося відкрити відповідне кримінальне провадження за його зверненням. Це стало причиною його звернення зі скаргою до суду.

Суд задовольнив позов і зобов’язав почати розслідування стосовно Яценюка, Петренка, а також одного із заступників міністра юстиції та керівника секретаріату держсекретаря Міністерства юстиції.

Суд зобов’язав НАБУ відкрити провадження за статтями 364 (зловживання владою або службовим становищем), 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), 366 (службове підроблення) та 212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів) Кримінального кодексу.

При цьому обставини можливих злочинів чиновників не вказуються.

Нагадаємо, у вівторок, 22 січня, лідерка "Батьківщини" та кандидат у президенти України Юлія Тимошенко зібрала багатотисячний партійний з'їзд, на якому представила план реформування країни.

Як повідомляв портал Знай.ua, відомий український музикант, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук заявив, що йде в політику.

Також Знай.ua писав про те, що Вакарчук і Зеленський вщент рознесуть старих політиків: немає альтернативи