Україні доведеться "повернути" Кубань і Кавказ силою, як незаконно анексовані Росією території. Так вважає депутат Верховної ради Андрій Білецький.

Він також додав, що на Кубані є "високий рівень національного українського свідомості". Білецький підкреслив, що жителі цих територій не зацікавлені в "поверненні" до складу України.

Як відомо, минулого року вчений-демограф Анатолій Вишневський заявив, що кубанські козаки, які зараз проживають на території Росії в Північному Кавказі, - це колишні українці. За його словами, ще в 1926-му році вони позначали себе як українці.

"Кубанські козаки - це ж колишні українці. Там була теж дуже складна історія, коли вони переписали себе як росіяни в 1939 році, хоча в 1926 році вони себе позначали в основному як українці. Вони продовжували, в якійсь мірі, і я думаю, і зараз зберігають українську мову", - говорить фахівець.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Цікаво, що в Росії останній перепис населення відбувся в 2010 році, а наступний буде в 2020-му.

"Тому немає можливості в цифрах позначити кількість громадян Росії, які сьогодні ідентифікують себе як українці. Більш того, ситуація безумовно змінилася після 2014 року. Втім, за словами фахівців, в Росії це питання історично носило досить ефемерний, якщо не сказати заплутаний характер".

Дивіться: нові санкції проти Росії

Як повідомляв "Знай.ua", голова Державної Думи Росії В'ячеслав Володін запропонував запросити в Думу представників компанії Google через позначення анексованого півострову Крим українською територією. Також "Знай.ua" писав, що генеральний прокурор України Юрія Луценка розповів, з якими проблемами він зіткнувся після голодування, зокрема і з алкоголем.