Цього року на Всесвітньому економічному форумі у Давосі зібралося багато українців, які є представники різних галезей економіки та бізнесу.

Про це пишуть українські ЗМІ з посиланням на повідомлення учасників форуму.

Депутати, культурні діячі, благодійники, фешн-блогери та кандидати у президенти завітали до швейцарських гір послухати, поговорити та себе показати, пишуть ЗМІ.

23-го січня кандидат у президенти Шевченко оскандалився із безкоштовними головними уборами - вирішив набрати шапок для друзів. Але справа в тому, що на одну особу можна брати лише одну шапку. Утім, пана Шевченка ці європейські обмеження не зупинили.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Про це він сам же і написав у Facebook.

Операція «Шапка» Мій вчорашній пост про шапку викликав шквал емоцій та прохань від друзів привезти їм таку саму у подарунок. Так, таку шапку можна взяти безкоштовно, але лише одну. Я б не був Шевченком аби не вдався до "шапкових махінацій" заради друзів. Прокинувся о 6 ранку і пішов за шапками, але вже на цю годину бажаючих стати щасливими власниками чудової блакитної шапочки було досить багато. Відстоявши в черзі я взяв зразу 4 (чотири) шапки, більше совість не дозволила. Відійшов 10 метрів і зрозумів, що мало взяв). Повернувся взяти ще, але не тут то було. Невідомо звідки з'явився охоронець і ледь мене не арештував). Сказав, що я вже взяв достатньо і мушу йти геть. А я б не був українцем якби не заперечив йому і повернув ситуацію на свою користь. В результаті складних дипломатичних перемовин він "дозволив" мені взяти ще одну шапку, але за умови, що він цього "не бачить". Він демонстративно відвернувся, а я типу нишком взяв шапку. От так, на що тільки не підеш заради друзів! Про мої шапкові пригоди дівіться на відео нижче).

Geplaatst door Igor Shevchenko op Woensdag 23 januari 2019

Витівку Шевченка, звісно ж, одразу висміяли у Facebook.

Друзі, беріть! недорого! Кількість обмежена.

Geplaatst door Ivan Marunych op Donderdag 24 januari 2019

Сам шапкокрадій теж намагався жартувати зі свого вчинку.

"BREAKING NEWS / ШОКУЮЧІ НОВИНИ Через ажіотаж, який розпалили українські ЗМІ навколо синіх шапок Кандидата в Президенти України №1 Ігоря Шевченка, швейцарське містечко Давос накрила справжня ШАПКОВА ЛИХОМАНКА. Іноземні делегації оскаженіло хапають сині шапки. У Давосі транспортний колапс, аеропорт "Цюрих" більше не приймає літаки. Тим часом на митниці встановили обмеження на вивіз шапок десятьма штуками", - написав Шевченко.

Однак не усім українським гостям Давосу були потрібні шапки. Хтось займався більш цікавими справами. Вікторія Тігіпко, наприклад, не лише модерувала дискусію на закритті Українського дому, а й зробила селфі з голлівудським актором Меттом Деймоном.

Депутат Сергій Лещенко на форумі вигуляв зелену краватку та написав в Instagram, що час вже легалізувати травку.

Селфі із співачкою Паш з'явилося на сторінці депутата Мустафи Найєма.

Був у Давосі і британський принц Вільям. Але селфі з ним ніхто із наших чомусь не зробив.

Нагадаємо, в ході Всесвітнього економічного форуму у Давосі на "українському сніданку" зустрілися Петро Порошенко, Анатолій Гриценко та Юлія Тимошенко.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Ігор Шевченко, кандидат у президенти України, в Давосі спробував взяти кілька безкоштовних шапок замість однієї.

Також Знай.ua писав про те, що стилісти британського принца Вільяма знову припустилися фатальної помилки, яку тут же помітили фотографи.