Сербську столицю накрила хвиля масових протестів. Так, кілька тисяч громадян вийшли на вулиці, для того щоб висловити невдоволення проти політики чинного президента. Протестувальники вимагали від глави держави Александара Вучича піти у відставку.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

На мітингу екс-суддя Верховного суду країни Зоран Івошевич оголосив, що Вучич повинен подати заяву про відставку, щоб Сербія знову могла стати правовою державою. Івошевич також звинуватив президента в порушенні принципу поділу влади.

Протестувальники пройшли маршем по центру Белграда до будівлі уряду і будівлі, в якій знаходиться проурядовий державний телеканал RTS.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Варто нагадати, що у Франції тривають акції протесту "жовтих жилетів". Протестувальники в містечку Евре підпалили транспортні засоби біля місцевої мерії. Підпал стався в суботу, 26 січня. Місто Евре знаходиться в 96 км на захід від Парижа. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

"У Евре ситуація стає напруженою. Транспортні засоби підпалено позаду мерії, спалахують сутички", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в німецькій столиці тисячі школярів вийшли на акції протестів проти глобального потепління. Діти закликають посилити заходи запобігання проти екологічної катастрофи. А в Брюсселі близько 35 тисяч підлітків підтримали берлінських однодумців, у Швейцарії тисячі учнів шкіл почали страйкувати ще минулого тижня. Про це пише інформагентство ВВС.

Дітей надихнула 16-річна шведська активістка Грета Тунберг. Зараз вона в Давосі, де закликає Всесвітній економічний форум (WEF) забезпечити зелене майбутнє. У Брюсселі знаходяться основні інституції ЄС.

Нагадаємо, політолог розповів, як Росія може створити "новий Майдан" в Україні: це вже почалося.

Як повідомляв Знай.uа експерт назвав дату похорону Путіна: все погано.

Знай.uа писав, у 2019 Росію захлиснуть масові заворушення, і Донбас припинить бути важливим, - експерт.