В Парижі вперше за час протестів застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ і водомети. Про це повідомляє BBC.

Зіткнення відбулися в центрі Парижу, столиці Франції біля Єлисейських полів. Кілька тисяч людей впритул наблизилися до поліцейського кордону. Він перегороджує шлях до урядових будівель.

Демонстрантам заборонили влаштувати мітинг на площі Конкорд з-за того, що у безпосередній близькості розташовані урядові будівлі. З цієї причини поліція намагалася всіма силами зупинити людей, а також не дати їм потрапити на площу. І в хід йшли найрізноманітніші засоби.

Відомо, що на акції протесту вийшли близько 28 тисяч осіб. Їх вже іменували "жовтими жилетами" з-за спец-жилетів, які вони надягають. Жителі Франції вимагають скасувати податок на паливо.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше влада відмовилися скасовувати податок після протестів, на які вийшли близько 40 тисяч чоловік.

Протестувальники розводять багаття і для цього навіть спалили чийсь мопед.

Крім того, в Парижі стає гаряче, протести в цей раз носять більш агресивний характер. Демонстранти починають провокувати поліцейських криками, кидають у них каміння та арматуру, влазять у бійки. Силовики відбиваються за допомогою кийків, але поки що відступають.

Нагадаємо, ціновий протест у Франції перетворився у справжнє божевілля. Влада запланувала збільшити ціни на паливо.

Як повідомляв Знай. ua, невдоволення президентом зростає, люди тисячами виходять на акції протесту, є жертви. Франція повстала проти Макрона.

Знай. ua писав, що Лондон охопили масштабні акції протесту. Вони перекрили відразу п'ять мостів.