Пам'ять про жертви Голокосту має стати застереженням для нас і для майбутніх поколінь, до чого може призвести політика нетерпимості і ненависті – такі слова написав на своїй сторінці в Facebook український президент Петро Порошенко.

У повідомленні сказано: "Сьогодні Україна разом з усім цивілізованим світом вшановує пам'ять жертв Голокосту – жахливого злочину нацистів, який стало однією з найбільш масштабних катастроф в історії людства. З сумом у серці згадуємо мільйони знищених тоталітарним нацистським режимом життів. Ці болісні роздуми – пересторога для нас і для майбутніх поколінь, до чого може призвести політика нетерпимості і ненависті".

Також Порошенко зазначив, що минуле не забуто і повторення його помилок ніхто не допустить.

Як відомо, 27 січня в Україні і світі відзначають Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Цей День проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, співавторами якої виступили 100 держав, у пам'ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни. Після цього в 2012 році до відзначення цієї міжнародної дати на державному рівні приєдналася і Україна.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

Пам'ятна дата не випадкова – у 1945 році саме в цей війська 1-го Українського фронту звільнили в'язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау, який був розташований поблизу польського Освенціма.

Згідно офіційної статистики, під час Голокосту було вбито близько 6 мільйонів євреїв, при цьому до 2,5 мільйонів з них - на території колишнього Радянського Союзу, переважно на Україні. Нацисти відразу ж після окупації України розгорнули мережу гетто, в яких масово розстрілювали єврейське населення. Найбільшою стала трагедія у Бабиному Яру в Києві, але знищення українських євреїв відрізнялося систематичністю.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що экс-народний депутат, а нині кандидат в українські президенти Інна Богословська у прямому ефірі образила політика, звернувши увагу на позу, в якій він сидить.

Як повідомляв портал "Знай.иа": на сторінці студії Квартал 95 з'явилося відео про те, як виглядає робочий день Зеленського, яке вже переглянули понад сотні тисяч разів.

ТакожЗнай.иа" писав, що в мережі опублікували розміри збитків, які нанесені шатдауном в США.