Для того, щоб підписати мирний договір між Японією і Росією "дуже сильно заважає" факт підтримки японською владою режиму санкцій відносно Москви. Як передає replyua.net з посиланням на "Інтерфакс", про це у прямому ефірі телепрограми "Москва. Кремль. Путін" заявив речник Кремля Дмитро Пєсков. Він зазначив, що завдання парламентерів "не щось віддати або щось отримати", маючи на увазі Курильські острови, а укласти мирний договір.


Варто відзначити, що після закінчення Другої світової війни острови Курильської гряди – Ітуруп, Кунашир, Шикотан і група Хабомаї – стали належати СРСР. Японія і далі заперечує цей факт і вимагає повернення островів під юрисдикцію Токіо. У зв'язку з суперечкою з Курильськими островами Японія і Росія до цих пір не уклали мирний договір після закінчення Другої світової.

Восени минулого року глава японського уряду Сіндзо Абе заявив, що готовий укласти мирний договір з Росією, який так і не був укладений між країнами за підсумками Другої світової війни, після того як Курильські острови увійдуть до складу Японії.

Нагадаємо, що в Мурманській області розбився надзвуковий бомбардувальник Ту-22М3. Інцидент стався під час заходу на посадку на авіабазі Оленяча.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляв "Знай.uа", Путін тремтить перед Китаєм, але не боїться апетитів Японії: у чому таємниця. Президент Російської Федерації Володимир Путін боїться Японію менше, ніж Китай.

За його словами, Японію Путні боїться менше, бо вона не заявляє імперських амбіцій.

Також "Знай.uа" писав, Порошенко звернувся до всіх українців: це одна з наймасштабніших катастроф в історії.

Пам'ять про жертви Голокосту має стати застереженням для нас і для майбутніх поколінь, до чого може призвести політика нетерпимості і ненависті – такі слова написав на своїй сторінці в Facebook український президент Петро Порошенко.