В 2018 році Україна експортувала 584,8 тис. тонн цукру загальною вартістю 216 млн дол. Про це стало відомо із даних ГФС, передає УНН.

Цілий рік Україна експортувала цукор в Узбекистан, Азербайджан, Лівію та інші країни.

Зокрема, в Узбекистан Україна поставила цукру в 102,8 млн дол., Азербайджан - на 17,46 млн дол., Лівії - на 17,440000 дол.

У порівнянні з 2017 роком, експорт цукру України скоротився на 2,4%.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

При цьому зріс імпорт - на 9,5%, до 1,7 тис. тонн, загальною вартістю 1,3 млн дол.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна завдала удару по економіці Білорусі: названі товари, ввезення яких заборонено. З 25 січня 2019 року Україна ввела спеціальні обмеження на торгівлю з Білоруссю. Рішення про такі заходи було затверджено в рамках Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі.

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі пояснили, що причиною стала нечесна конкурентна боротьба на українському ринку, яку вели білоруські виробники.

В результаті було вирішено встановити антидемпінгове мито на вироблені в Білорусі лампи розжарювання і сіль кухонну виварну экстра класу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", скандальний представник російського МЗС Марія Захарова заявила, що стратегічний курс Росії на зміцнення відносин з Білоруссю не ставиться під сумнів. Захарова зазначила, що Мінськ і надалі залишатиметься надійним союзником Росії, незважаючи на недавні неоднозначні заяви президента Лукашенка.

Також "Знай.uа" писав, що політолог розповів, як Росія може створити "новий Майдан" в Україні: це вже розпочалось.

Росія намагається заблокувати українські порти задля того, що б завдати серйозної шкоди економіці та підняти людей на повстання. Михайло Басараб розповів, що Кремль кинув всі сили на блокування українських портів на Азовському морі, які у ході роботи здійснювали величезні фінансові операції.